2015-11-16

Joulukortit 2015

Onkohan hyvä idea vilauttaa tekemiäni joulukortteja jo näin aikaisessa vaiheessa, kun yhtään ei ole vielä kirjoitettu tai lähetetty ja osa on vielä keskenkin? Jospa näistä joku saisi idean omille korteilleen, en nimittäin malta olla jakamatta kun idea on mielestäni niin hauska ja tarvikelista ennennäkemättömän lyhyt.  
Sain idean kohokuvioituihin joulukortteihin Pinterestistä, mistäpä muualtakaan. Idean alkulähteet ja diy-ohje sijaitsevat englanniksi Eva Kunon blogissa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan näihin kortteihin tarvitaan korttipohjia, neula ja jokin pehmeä alusta (esim. hiirimatto) sekä jotain paperia sisäpuolelle.

Tarkoituksena on painella korttipohjasta läpi neulalla, jolloin korttiin muodostuu kivoja kohokuvioita. Jos osaat itse piirtää lumitähtikuvioita, niin piirrä toki, mutta minä käytin netin valmiita kuvia: yllä olevan kuvan löysin samasta Eva Kunon blogista, samoin kuin toisen kuvan, joka on alunperin tarkoitettu hamahelmitöihin. Kolmannen löysin googlen kuvahaulla. Tulostin kuvat korttipohjien sisäpuolelle ja sitten ei muuta kuin pistelemään niin, että kohokuvio muodostuu korttipohjan etusivulle. 


Hamahelmi-mallit olivat helppoja, sillä niissä oli pistopaikatkin valmiina. Näin kuvista muodostui melko hyvin onnistuneita ja symmetrisiä, kun pistojälkiä on saman verran joka sakarassa. Ylimmän kuvan kiemurakuviossa yritin pistellä säännöllisin välein, mutta eihän se ihan niin hyvin vapaalla kädellä onnistunut, ja lopulta en sitten enää niin täydellistä tavoitellutkaan kun huomasin että ihan kaunis kortti tulee huolettomammallakin otteella. 

Tein kolmea erilaista korttia: neliön muotoista kiemurakorttia muutaman ja useampia tavallisen kortin muotoista lumihiutalekuvioitua korttia. Väriä näissä korteissa ei ole ja vähän vielä mietin, että laittaisiko sisäpuolelle jonkin värikkään paperin peittämään tulostettua kuviota. Takapuolelle pitää joka tapauksessa liimata jotain, en halua että kuvio näkyy noin selkeästi kuin yllä olevassa kuvassa. En vain osaa päättää haluanko värikästä vai valkoista paperia, ja sitten pitäisi vielä päättää mitä niihin kortteihin kirjoittaisi... :) 
Yksinkertaisuudessaan minusta näistä tuli aika hauskoja kortteja, mitä mieltä te muut olette? Helpotin hommaa siten, että ompeluneulan päälle oli teipattu ersalla kunnon pallero, josta sai paremman otteen (näkyy 2. kuvassa). Alkuperäisessä ohjeessa käsketään tehdä niin monta kuin käsi kestää, mutta kun neulaan teki paksun pehmeämmän kohdan, josta ottaa kiinni, ei käsi tai sormet väsyneet mitenkään järkyttävän paljon. Hiirimattoakaan meiltä ei löytynyt joten päädyin tee-se-itse -versioon: kääräisin pehmeän viltin sisään postissa tulleen mökkiesitteen kovikkeeksi ja pistelin kortit tämän kääryleen päällä. Näitä oli ihan rentouttavaaki pistellä sohvan nurkassa istuessa. :)

Mitä tykkäät näistä korteista; onko liian valjuja tällaisinaan?

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon. Yksinkertaisen tyylikäs ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kati! Minustakin on vuoroin tyylikästä ja vuoroin tylsää. :D

   Poista
 2. Hauska idis. Tyylikkäitä on ihan tällaisenaan, mutta toki voi kokeilla jotain --- härpäkkeitä? Pieni (valkoinen) rusetti johonkin nurkkaan, tai ihan vaan hyvän joulun toivotuksetkin riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, teksti tulee ainakin sisäpuolelle. :) Ehkä kokeilen härpäkkeitäkin vielä :)

   Poista