2015-06-03

Korvikset soutache-tekniikalla

Sunnuntai-iltana törmäsin netissä kauniiseen koruun, joka oli toteutettu soutache-tekniikkaa käyttäen.  Innostuin korusta ja yritin metsästää netistä enemmän tietoa tuosta tekniikasta. Selvisi, että se on lähtöisin 1400-luvun Ranskasta ja ilmeisesti tekniikkaa voi käyttää myös vaatteiden, kenkien, laukkujen ja kaiken mahdollisen koristeluun, mutta sattuneesta syystä minä innostuin sillä tehdyistä koruista. Löysin ohjevideoita youtubesta, mutta suurin osa oli puolaa, venäjää, tsekkiä tai jotain muuta minulle vierasta kieltä, enkä tainnut ymmärtää sanaakaan... Tein kuitenkin pienen tilauksen soutachenyöriä ja muutamaa erilaista helmeä sekä lankaa ja nahkaa ja päätin kokeilla vähän. 

Nyt pari päivää myöhemmin huomaan hurahtaneeni tähän hommaan...! 


Tekniikka siis perustuu tuohon nyöriin, joka on letitettyä, litteää nyöriä, johon voi ommella kiinni helmiä ja josta voi tehdä ompelemalla erilaisia kuvioita. Koruissa nyöristä näkyy se kapeampi sivu. Nyörit ommellaan käsin ja päätellään liimalla tuonne korun takapuolelle, ja lopuksi koko komeus ommellaan kiinni pehmeään nahkaan. Pinterest on aika täynnä noita ihanuuksia, joista muutamat kuvat pinnasin itsekin tänne. Taisin myös ehdottaa miehelle uusia häitä ihan vain että saisin tehdä itselleni uudet hääkorut (ei innostunut). 

Kuvissa ensimmäinen kokeiluni, korvikset, jotka onnistuivat minusta hyvin ensimmäiseksi yritykseksi. Keskihelmi on preciosan 18 mm kristalli, ja muut helmet ovat helmiäislasihelmiä. Harmaat helmiäislasihelmet ompelin kai jotenkin liian tiukkaan ja ne nyt kupruaa vähän. Lähikuvissa se häiritsee, mutta korviin asennettuina en ehkä kiinnittäisi huomiota. Helmet halusin ommella nauhoihin kiinni, joten nauha mutkittelee helmien mukaisesti. Ymmärsin, että jotkut käyttävät nauhojen kiinnittämiseen enemmänkin liimaa, mutta minä inhoan sitä liiman kanssa tuhraamista ja ompelin sitten helmet ja nauhat perinteikkäästi, vaikka en varsinaisesti ole koskaan edes ollut innostunut ompelemisesta. :) 


Korviksen korkeus on vähän päälle 4 senttiä, ja sen lisäksi tulee koukku. Aika isot korvikset minun mittapuullani, jokohan näitä voi kutsua statement-tyylisiksi? Tänään olen värkännyt vähän samantyyppistä riipusta koko päivän (onneksi on loma) ja se vain jatkuu ja jatkuu... Tulee valmiiksi varmaan sitten kun materiaalit loppuu tai sormi on täynnä neulanreikiä? Niskat ei tykkää mutta mieli on sitäkin parempi kun saa keskittyä täysipäiväisesti väkertämiseen! 

Mitä tykkäätte korviksista? Onko täällä muita soutachesta innostuneita kuin minä? 

2 kommenttia:

  1. Hei vähänkö hienot! Onko tuollaisten teko haastavaa tai menikö kauan aikaa näpertää? Olen nähnyt tätä tyyliä olevia koruja ja asusteita, mut ei ole kyllä tullut mieleenkään kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni ihan luvattoman kauan vaikka oikeastaan tekniikka itsessään ei oo mitenkään kauhean vaativa. Tai no, pitää ommella käsin pienellä neulalla. Tuohon ensimmäiseen uppoutui tyyliin koko päivä kun materiaali oli ihan upouusi ja katselin samalla youtube-videoita aiheesta puolaksi, toiseen meni varmaan pari-kolme tuntia kun tiesin jo vähän mitä oon tekemässä! :)

      Poista