2015-03-11

Haaveilua kesäparvekkeesta

Joko saa tunnustaa odottavansa kesää? Minä nimittäin odotan ja aikamoisella innolla, vaikka kesää ennen tehtävän työn määrää en uskalla edes ajatella. Tänä aamuna parvekkeen auringonpaisteessa oli jo 20 astetta lämmintä, ihanaa! Katselin siellä vähän ympärilleni ja tulin siihen tulokseen että siivousta vaatisi että siellä viitsisi alkaa juoda aamukahveja. :) 

Onneksi voin tehdä muita suunnitelmia parvekkeen pään menoksi... kirkas auringonpaiste saa haaveilemaan ;)

Viimekesän lopussa parvekkeella näytti tältä: 


Saimme vihdoin maalattua pari lavaa mustalla maalilla istuin- tai makuupaikaksi. Lavoja vähän sahailemalla niistä tuli juuri yhden hengen sängyn kokoinen istumapaikka, jolla pehmikkeenä on ihan tavallinen patja tavallisella lakanalla peitettynä. Tänä keväänä voisi miettiä vähän jotain järkevämpääkin systeemiä, lakana nimittäin menee ruttuun ja irtoilee... Värikkäät tyynyt, raitamatto ja valmistujaisista jääneet pompomit saivat olla sisustuselementteinä. Aika monet päiväunet tuolla parvekkeen päädyssä lohikäärmepuun alla nukuinkin. :) 

Toisen päädyn kuva on edelliseltä kesältä, viime kesältä kun en löytänyt julkaisukelpoisia kuvia. Tuolla päädyssä meillä on neljän hengen ruokaryhmä, isoenon vanha lipasto kukkapöytänä ja paljon vihreää erilaisissa mustissa, valkoisissa, vihreissä ja yhdessä oranssissa ruukussa. 


Pöydällä on suosikkiyrttiä timjamia ja tosi pitkäkestoinen ruusu, muistan vieläkin miten ihmettelin sen kestoa. 

Mitähän erilaista tänä keväänä tekisi? Nuo oranssit tyynyt ovat ainakin nyt sisäkäytössä ja lohikäärmepuuta en enää vie ulos. Sen oksat nimittäin paloivat auringossa (hups) vaikka sai se samalla komean kasvuspurtinkin aikaiseksi. Väriä parvekkeella pitää kuitenkin olla. Ja hei, ne istutukset! Kohta saan taas alkaa hypistelemään yrttipusseja ja multasäkkejä. En vain osaa päättää mitä laittaisin, tomskut ja chilit saavat ainakin jäädä pois laskuista. Viime vuonna tomaattisato jäi nollaan ja edellisenä vuonna chileihin iski jokin ötökkä, joten ehkä nyt jotain muuta sitten. Auringonkukat voisivat olla ihania ja erilaiset yrtit... 

Hmm, haaveilu kesäpartsista jatkukoon... ainakin jotain olen aloittanut ajoissa ;) 

Kivaa, keväistä keskiviikkoa kaikille teille! :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti