2015-02-17

Helppoa arkiruokaa katkaravuista

Opiskelut ja muut haalimani hommat vievät harmillisen paljon aikaa harrastuksilta, korutarvikevarastot pysyvät tiukasti kiinni kun yritän parhaillaan keskittyä perjantaiseen tenttiin. Tänään olin aitiopaikalla (airueena) todistamassa yliopiston rehtorin käätyjen luovuttamista. Hauska kokemus ja tulipahan ylioppilaslakille käyttöä. :)

Kaivelin nyt muutaman viikon takaisia tekstiluonnoksia ja sieltähän löytyi herkullinen ja helppo resepti ihan kuvien kanssa, olkaapa hyvät! ;)


Kuinka moni teistä syö katkarapuja? Minusta ne ovat ennen olleet jotenkin hankalaa ja omituista ruokaa, jota ei ole tullut tehtyä. Nyttemmin olen huomannut, että kaupan pakasteesta napattuna ne ovat oikeastaan ihan kätevää purtavaa jopa arkena. Ainoa, mikä katkaravuissa on hankalaa, on se, että ne pitää muistaa sulattaa huolellisesti ja säilyvyys on aika huono. Sulatusaika jääkaapissa  on seitsemän tuntia, ja sulaneet katkaravut säilyvät noin vuorokauden jääkaapissa ja pöydällä vain 3 tuntia pussin tietojen mukaan. Itse valmistus on kuitenkin nopeaa. Katkaravut kasarissa:

0,5 dl öljyä
2 kpl valkosipulin kynsiä (tai maun mukaan)
n. 150 g katkarapuja
cayennepippuria

1. Kuumenna öljy kasarissa.
2. Purista valkosipulin kynnet öljyyn ja kypsennä vähän aikaa.
3. Lisää sulatetut, kuivatetut katkaravut öljyn joukkoon ja kuumenna.
4. Mausta cayennepippurilla. 
5. Syö :) 

150 grammasta katkarapuja riittää ehkä juuri ja juuri kahdelle henkilölle (minä olen kyllä syönyt yksinkin, heh heh).

Sulatan itse katkarapuja yön yli jääkaapissa ja nostan päivällä siivilän päälle sulamaan. Ruoka-aikaan mennessä ne ovat sopivan sulia ja kuivia. Kannattaa tietenkin lisukkeena tarjota jotain (kuvissa ihan vain kärähtäneitä uunikasviksia) ja uskoisin, että jäähtyneenä nämä kävisivät myös salaattiin.

Ohje on taas jostain muualta lainattu (ainakin osittain), mutta lähdettä ei ole tallessa kun olen kirjoittanut ohjeen käsin ylös itselleni. Olen vähän vanhanaikainen ja kirjoitan edelleen käsin reseptejä talteen muistikirjaan. :D

Kokeilkaa, tämä on maailman helpoin ja nopein ruoka. Ravintoarvotkin taitavat olla kohdillaan! :)

Kivaa tiistai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti