2015-12-15

Da-da-da-da-dalahäst

Ruotsin open rekvisiitta alkaa näköjään levitä pikkuhiljaa kotiinkin, toin nimittäin reilun viikon takaiselta Luleån reissulta pienen dalahästin mukanani. Eikös olekin söpö? Vai joko nämä on joidenkin mielestä jo liian nähty?

Dalahäst pääsi kasvikokoelmani seuraksi isoenon vanhan vitriinin päälle ja siihen se sopii mielestäni kuin nenä päähän. Tai kuin dalahäst ruotsin open olohuoneeseen, heh heh. 


Ajattelin pitää tätä lähinnä joulukoristeena värinsä vuoksi, sillä en ole niin kovin punaisen ystävä. Eikä meillä taida edes jouluksi olla hankittuna muuta punaista kuin tämä. Ostin heposen Konst och hantverk -kaupasta, johon sattumalta törmättiin. Luulen, että kauppa on tämä. Ostin nimittäin ko. kaupasta myös tarvikkeita saamelaisiin tenntråd-rannekoruihin, mutta nyt pitäisi vielä saada tarvikkeet korkattua ja kokeiltua! Poronnahka ja tinanauha eivät niin kauhean kalliita Ruotsin puolella olleet, Suomesta en oikein tiedä mistä noita tarvikkeita saisi tilattua kohtuulliseen hintaan... Saa vinkata jos joku muu tietää! 

Loppuun vielä kuva riemuidiootista ruotsalaisilla joulumarkkinoilla Luleån vanhassa kaupungissa. 


Ruotsalaiset ne osaa nuo joulumarkkinat! Nytkin oli niin mukava tunnelma vaikka itse markkinat pidettiin ulkona ja väkeä oli tosi paljon. 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

t. Miina

4 kommenttia:

 1. Ihana heppa ja olet söpö ♡

  VastaaPoista
 2. Mummolassa tuollainen heppa onkin. Iiiihhana :)
  Luulajassa ei olekaan tullut käytyä vuosiin. Paikka on varmaan muuttunut viime kerrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen ihan ihastunut noihin heposiin, haaveilen sellaisesta oikeasti kookkaasta yksilöstä mutta sellaisen ostan sitten kun joskus käyn oikeasti Taalainmaalla. Minusta Luulaja on kivan kaupunkimainen ollakseen niin pieni. :)

   Poista