2015-10-04

Uuden kodin olohuoneessa

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet ihan karmeat, muutimme uuteen kotiin ja tein ihan järkyttävät määrät töitä. Illat kuluivat siivotessa, purkaessa tai seuraavan päivän hommista stressatessa, mutta nyt tilanne on onneksi rauhoittunut, ainoastaan sormiin sattuu kaiken sen siivoamisen jäljiltä. Saimme muuton hoidettua kohtuullisen hallitusti ja nyt sitten parhaillaan asetumme uuteen kotiin. Uusi koti on edelleen vuokrakaksio, mutta aika tilava ja kodikas sellaiseksi! Melkein viisitoista uutta asuinneliötä ja kaksikerroksinen olohuone saavat asunnon tuntumaan tosi avaralta, ja nyt meille mahtuu jopa työpöytä! :)


Ennen meidän muuttoa asuntoon vaihdettiin lattiat ja seinät maalattiin – saimme siis yllätyksenä ihan kivan värisen harmahtavan laminaatin! Onneksi myös beige korostusseinä maalattiin valkoiseksi, se olisi nimittäin tummentanut olohuoneen ilmettä aika paljon. Ollaan tyytyväisiä, vaikka muuttopäivänä vähän hirvitti tulla katsomaan asuntoa ensimmäistä kertaa sellaisena kuin se oikeasti on. 

Veikkaan että sisustus elää vielä, ainakin uuden tv-tason haluan jossain vaiheessa, samoin nojatuolin.   Myös matka sohvalta telkkarille näyttää tosi pitkältä, mutta jotenkin en haluaisi sohvaa laittaa ihan keskelle lattiaakaan, se on nimittäin nytkin vain n. puoleksi seinää vasten. Saa nähdä! Tykkäisin, että sohvan ja tv-tason välissä oleva matto sitoisi kalusteet yhdeksi kokonaisuudeksi mutta en tiedä onko se tässä mahdollista.

Punaiselle metallilipastolle ei löydetty mitään järkevää paikkaa, joten se on olohuoneen nurkassa  kukkapöytänä riitelemässä muun sisustuksen kanssa. Tutut romppeet täällä meidän olohuoneessa kuitenkin on ja näkymä sinällään aika ennalta-arvattava. :D Vitriinikaappi on koottu kahdesta Jyskin Asaa-vitriinistä, joista toisen ostimme edellisen asunnon minikeittiöön ja nyt tänne uuteen asuntoon muuttaessa päädyimme ostamaan toisen, kokoamaan ne päällekkäin ja vaihtamaan vitriinin kirjahyllyksi. 


Ideaparkin kukkamyymälässä näytti vielä eilen olevan viherkasvit -50% ja ostin hauskan värisen ihmepensaan sekä liuskearalian alle kahdella kympillä. Ihmepensas vaihtaa väriä huoneen valoisuuden mukaan. Nyt olohuoneessa on kuusi viherkasvia ja voisin adoptoida omasta mielestäni vielä muutaman... Pihallekin menin ostamaan kolmea erilaista sipulikukkaa eilisillan nettishoppailuhuumassa. Saa nähdä osaanko niitä oikeasti istuttaa ja olenko jo ihan toivottoman myöhässä. 

Tänään on muuten ruotsalaisten perinteinen kanelbullens dag eli korvapuustipäivä, ja minullakin on tarkoituksena leipoa pieni satsi gluteenittomia korvapuusteja illaksi. Tärkeä perinne! ;)

Mukavaa sunnuntaita ja leipokaahan tekin korvapuusteja! 

2 kommenttia: