2015-10-19

Rocky road -kakkua

Uusi asunto ja uteliaat uuden asunnon katselijat on aika mainio syy saada suu makeaksi! Tällä kerralla tarkoituksenani oli leipoa vakkariani – uunissa paistettavaa juustokakkua – mutta olin jotenkin onnistunut unohtamaan että sehän pitää leipoa jo edellisenä iltana! Raivoisan, suklaantäyteisen ja -himoisen googlaamisen perusteella päädyin tekemään oman version Kinuskikissan Rocky Road -kakusta.  Ihan yhtä hienolta tämä ei taaskaan näytä, mutta jos ei ajattele alkuperäistä versiota ollenkaan niin ihan hauska tästäkin tuli.  


Rocky road -kakun halusin laktoosittomana ja gluteenittomana, joten vaihdoin ensiksikin maitosuklaat tummaan suklaaseen. Käytin Fazerin suklaata, jossa lukee "saattaa sisältää pieniä määriä vehnää". Tumma suklaa maistui ainakin siihen tottuneelle ihan tosi makealta, en sitten tiedä uppoaisiko esimerkiksi lapsiin paremmin maitosuklainen versio... Päälle sitten sorruin kuitenkin laittamaan vähän laktoosia valkosuklaan muodossa, sillä sitähän ei taida vieläkään saada mistään laktoosittomana! Olen kerran ostanut Punnitse & Säästästä valkoista riisisuklaata, mutta en tiedä yhtään miten se käyttäytyy leivonnassa. Tietääkö joku muu? 

Piparkakut taas vaihdoin joihinkin gluteenittomiin suklaakekseihin lähikaupan valikoiman vuoksi. Alkuperäisohjeen säilykekirsikat jätin suosiolla pois; olen maistanut niitä yhden kerran joskus lapsena ja se riitti. Säilykekirsikoiden tilalta laitoi Cake Angels -vaahtokarkkeja, niitä samoja pieniä, joita olen käyttänyt aiempiin rocky road -väkerryksiinikin. Joten en nyt sitten tiedä onko tämä enää oikeasti sama ohje, mutta maku oli hyvä ja suklainen, ja maistuu varmasti ainakin Rocky roadien ystävälle. 


Tähän kakkuun tuli: 

1 litra popcorneja (=puoli desiä maissinjyviä)
n. 150 grammaa gluteenittomia keksejä
Pari-kolme kourallista Cake Angels -vaahtokarkkeja
50 g voita
n. 600 g tummaa suklaata

koristeluun muutama pala valkosuklaata


1. Valmista popcornit ja jos halutessasi mausta ripauksella suolaa.
2. Murskaa keksit.
3. Sekoita murskatut keksit ja pienet vaahtokarkit popcornien kanssa isossa kulhossa. 
4. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tasaiseksi. 
5. Valuta suklaa-voi-seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
6. Vuoraa n. 2 litran vetoinen kakkuvuoka kelmulla ja painele seos vuokaan tiiviisti. Laita jääkaappiin jäähtymään (minä pidin vähän aikaa pakastimessa nopeuttaakseni). 
7. Kumoa kakku tarjoilulautaselle, sulata muutama pala valkosuklaata muovipussissa vesihauteessa, tee muovipussin kulmaan reikä ja puristele pussia villisti heiluttaen kakun päällä niin että suklaa muodostaa uniikkeja kuvioita. 
8. Leikkaa valmiiksi annospaloiksi tai anna syömäreiden väkertää omat palansa itse (käy varmaan vaikka ohjelmanumerosta...). 


Jos Rocky road -makeiset ovat helppoja valmistaa, niin samoin tämä kakkukin on aika iisi. Meidän kakkuvuoka on irtopohjainen, joten sen kelmuttaminen toi vähän haasteita, mutta jos sinulla on perinteinen kuivakakkuvuoka niin uskon että se helpottaa touhua entisestään. 

Ja tämä tehoaa varmasti suklaanhimoon! 

Kivaa alkavaa (syysloma)viikkoa kaikille :) 

t. Miina

5 kommenttia:

  1. Ai, että näyttää hyvältä kun siitä on tuota valkosuklaata päällä.
    Ja on varmasti myös maistuvaa. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä! :) Toivottavasti maistuu (ei kyllä voi olla maistumatta, on tämä sen verran hyvää)! :)

      Poista
  2. Gulp, ei tämmösiä herkkuja saa mulle näyttää, pitäis tiputtaa muutama erinäinen kilo, mutta nyt niitä tuli pari lisää pelkästä kuvien katsomisesta ;DDD

    VastaaPoista
  3. Gulp, ei tämmösiä herkkuja saa mulle näyttää, pitäis tiputtaa muutama erinäinen kilo, mutta nyt niitä tuli pari lisää pelkästä kuvien katsomisesta ;DDD

    VastaaPoista
  4. Jösses että näyttää hyvälle!

    VastaaPoista