2015-10-23

Isoenon vanha lipasto

Hämärä ja sateinen päivä ei ehkä ole se paras valinta olohuoneeseen päässeen vanhan mööpelin kuvaamiseen, mutta minkäs teet kun et malta jättää kuvaamatta. Edellisessä asunnossa meillä oli isoenoni vanha lipasto parvekkeella kukkapöytänä, ja nyt se sai pari uutta maalikerrosta päälleen ja pääsi olohuonetta somistamaan. Tykkään vanhoista huonekaluista, sillä ne tuovat kerroksellisuutta uuteenkin asuntoon. En tiedä tarkkaan miltä vuodelta tämä mööpeli on, mutta kaapin kätköistä löytyi vanha SOK:n kuitti vuodelta 1969. 


Alimmainen kuva on aika huono, mutta mites ikkunan edessä oleva kaappi kuvataan jos ei vastavaloon? Lipasto on aika simppeli – ainut krumeluuri on tuo loiva kaarevuus alareunassa ja jaloissa. Tämä määrä krumeluurihuonekalua sopii meille! Oletan että vetimet on alkuperäiset ja vanhat, sillä niitä jouduimme (krhmm mies joutui) naputtelemaan vähän suoremmiksi. 

Pöydälle on päässyt ah, niin kaunis traakkipuu (mitä tuolle voisi tehdä, voiko alaosan lehtitupsun katkaista omaksi puukseen?) ja orkidea, jota yritän pitää hengissä ja toivon, että se kukkisi vielä joskus uudestaan. 15 minuutin tiimalasi on ostettu Helsingin Granitista. Ylemmässä kuvassa seinällä näkyy Paper Collectiven Al NiqaB al Hamra -juliste, josta tykkään edelleen tosi paljon! Lattialla oleva lohikäärmepuu tuntuu kasvaneen taas ainakin kymmenen senttiä. Ikkunasta taas näkyy viehättävä kuusiaita, jonka edessä viuhuu postimerkin kokoinen, hieman pitkäksi venähtänyt nurmikko... 

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua! 

8 kommenttia:

 1. Kaunis lipasto, tulee heti persoonallisuutta sisustukseen vanhalla ehkäpä hieman eri tyyppisellä kalusteella joita kodissa yleensä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vähän aikaa tuo ehtikin majailla varastossa ennen kuin hyväksyin että tuo on juuri sitä mitä olohuone kaipaa. 😊

   Poista
 2. Tykkään! Vanhat huonekalut ovat ihania, etenkin jos niissä on jokin tarina :D Meilläkin on vanha lipasto meidän olohuoneessa mutta siinä ei ole ns. "perhesidettä". Tilasimme sen ranskasta yhdestä purettavasta talosta ja nyt se on ollut osana sisustusta jo pian neljä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika hauskaa ajatella että huonekalulla on tarina! 😊 En minäkään juuri tuntenut kyseistä isoenoa mutta on mukava tietää että tämä kaluste on kulkenut suvussa.

   Poista
 3. Näyttää tosi upealta ja sopii teille täydellisesti. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi upealta ja sopii teille täydellisesti. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Vanha kaunis huonekalu (varsinkin jos tuntee sen tarinan) tuo aina omanlaisensa tunnelman huoneeseen. Sisustus saa heti ihan toisenlaista syvyyttä kun mukana on muutakin kuin sitä ainaista ikeaa...

  VastaaPoista