2015-09-10

Violetit korut: avainnauha ja korvikset

Eikö vain olekin ihana aina syksyllä ostaa vaatekaappiin tai asusteisiin jotain uutta piristystä? Ainakin minusta syksyisin vaatekaupoissa on ne kivoimmat valikoimat ja kukkaronnyörejä tekisi mieli vähän höllentää. Tänä vuonna olen tehnyt tilauksesta muutamia avainnauhoja syksyn töitä varten, joten luulenpa että nämä tuovat kivaa piristystä kesälomilta palaileville työmyyrille. Tämä violetti setti lähti siskolle. :)


Violetti on ehkä vaikein kuvattava väri. Se heijastuu aina liian sinisenä tai muuten vain nuhjuisena – nämä helmet on oikeasti ihan nättejä ja pienet biconet samanvärisiä isojen helmien kanssa. :D Isot helmet ovat jadea, sen jälkeen on hopeanvärisiä helmiäislasihelmiä ja lasikristalleja, biconet (eli kulmikkaat) taitavat olla preciosan kristalleja. Pikkuhelmet on miuyki-siemenhelmiä; kirkkaita hopeasisuksella.

Seuraavat kuvat on oikeasti ihan superhuonoja, olen pahoillani mutta eivät nämä kamerassa ihan näin surkeilta näyttäneet. :D Makeanvedenhelmistä olisi ihana tehdä avainnauhoja, mutta niissä on yleensä niin pienet reiät ettei mikään omistamani vaijeri mene niistä kahteen kertaan läpi. En mielellään halua tinkiä tuosta kaksinkertaisuudesta, se tuo koruun jämäkkyyttä ja kestävyyttä. Haluaisin myös aina käyttää niin kestäviä lukkoja kuin vain mahdollista, mutta niiden metsästäminen on hankalaa. Tähän laitoin ison, viimeisen tuon mallin lukon, koska tiesin että nauhassa tulee roikkumaan kohtuullisen iso avainnippu. :)


Juuri mietiskelin näiden avainnauhojen kestävyyttä, kun joku kyseli asiasta sähköpostitse. En ole saanut yhtään reklamaatiota tekemäni avainnauhan katkeamisesta, joten oletan että ne ovat kestäneet kaikilla käytössä. Myöskään omani eivät ole koskaan napsahtaneet poikki, vaikka yhtä käytän jopa kuntosalilla ja siellä se pyörii milloin kaulassa, milloin juomapullon ympärillä, kädessä tai jopa lattialla. Vaijerin kantokyky on useita kiloja (muistaakseni 10 kg tässä vaijerissa) mutta heikoin lenkki on tietenkin päättelykohdat. Jos helmistä vain mahtuu, pujotan katkaistuja vaijerinpätkiä vielä takaisinpäinkin, eli lähellä lukkoa vaijeri menee muutaman ensimmäisen helmen läpi jopa nelinkertaisesti. Tällöin koru tuskin lentäisi tuhansina pieninä helminä maailmalle vaikka päättelykohta rajusta nykäisystä katkeaisikin. 


Viimeisen kuvan värit saattavat olla jopa lähimpänä totuutta. Vaalea liila on yksi omista suosikeistani, minulla on jopa sen väristä kynsilakkaa. Ja eikös tänä syksynä myös pastellivärit ole in niiden karmeiden, mutta jollain tapaa viehättävien seitkytluvun oranssien ja ruskeiden rinnalla? 

Näitä avainnauhoja teen enimmäkseen tilauksesta mutta nettikaupastakin löytyy pari kappaletta. Jos nyt vielä "oikeilta" töiltäni ehtisin niin tekisin muutaman lisää. Töiden määrä on vähän auki edelleen, joten jännitystä piisaa sillä rintamalla. 

Mukavaa torstaita! :)

t. Miina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti