2015-08-09

Viikonlopun korvisprojekti

Sain kuin sainkin aiemmin mainitsemani korutarvikkeet kotiin ennen viikonloppua ja pääsin innoissani näpräämään uusia korviksia. Viikonlopun projekti oli tällaiset soutache-tekniikalla toteutetut isot korvikset, jotka päätyivät koristamaan meikäläisen omaa päätä. 


Näin isot korvikset eivät tarvitse enää kaulakorua kaverikseen. Korun koko korkeussuunnassa on vähän vajaa seitsemän senttiä, joten nämä ovat oikeasti aika näkyvät. Keskushelmi on preciosan kristallia ja 12 mm kokoinen, pienet hopeoidut metallihelmet on kolmemillisiä. Roikkuva helmi on lasia ja lankaosiot soutache-lankaa. Takapuoli on pehmeää nahkaa. Laitoin itselleni hopeoidut koukut ja käytän näin isoissa korviksissa myös tuollaisia stoppereita, jotka näyttävät kuvissa ällöttävän kellertäviltä kun nappasin ne vain joistain vanhoista koruista. Isot korvikset kuitenkin tarttuvat helposti huiviin tai kaulukseen ja tippuvat, joten turvaan omaisuuteni  mieluummin noilla pienillä kuminpalasilla, vaikka kuinka kellertäviä ovatkin. ;) 

Laskeskelin varsin että kuinka kauan tällaisten korvisten ompeluun menee aikaa ja päädyin noin viiteen tuntiin. Jokainen helmi ommellaan erikseen käsin ja koru vaatii myös suunnittelua, sillä soutache-lanka leikataan valmiiksi eikä sitä sitten voi ainakaan jatkaa millään, eikä hukkapalojakaan tee mieli kauheasti jättää...  


Minusta näistä tuli oikein söötit, vaikka en osannutkaan mitoittaa oikein pienten hopeoitujen helmien määrää ja siksi ensimmäisestä korviksesta tuli epäsymmetrinen. Tein sitten toisestakin toiseen suuntaan vinon, joten nythän vinous on sitten ihan tarkoitettua! ;) En usko että tuo vinous juuri käytössä ainakaan osuu muiden silmään, itsehän sitä kyllä takertuu niihin virheisiin ja ne oikein korostuvat kuvissa. Huono puoli on tietenkin myös se, etten itse voi ihailla näitä kun omissa korvissani kerran roikkuvat. ;)


Viimeisessä kuvassa on koru vielä takapuoleltakin kuvattuna. Takaosa on nahkaa, ja myös se ommellaan käsin kiinni koruun. Tuo pehmeä nahka on luultavasti korun kallein osa, mutta en silti halua korvata sitä huovalla tai muulla halvemmalla materiaalilla muutaman euron säästön vuoksi. En voi väittää olevani kovin hyvä ompelija (vielä!), mutta ihan kelvolliset noista minusta tuli – ainakin jos ei katso kovin läheltä tai tarkkaan. En ole tosiaankaan mikään ompelijatyyppi ja veikkaan että yläasteen käsityönopettajanikin saisi varmaan sydärin jos kuulisi että harrastan nykyään korujen ompelemista käsin, hah hah haa. 

Mitä tykkäätte näistä korviksista? Iskeekö isot korvikset vai ei?

Pitää tehdä vielä muutamat ennen kuin uskallan alkaa tehdä vastaavia myyntiin. Nytkin huomasi, että jo toinen korvis tuli paljon vähemmällä vääntämisellä ja onnistui paremmin, joten jo muutaman korun tekemällä oppii tosi paljon. Tällä tekniikalla saisi varsin näyttäviä koruja esimerkiksi häihin... Tilauksesta voin tietenkin tehdä nytkin vastaavia, aiemmat samantyyppiset tekemäni korvikset löytyy täältä. Lisää ihania soutachekoruja löytyy vaikkapa pinterestistä hakusanalla soutache. En suosittele, jos et halua koukuttua uuteen korutekniikkaan! ;) 

Kivaa sunnuntai-iltaa ja huomenna alkavaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti