2015-08-10

Turkinpippurijäätelökakku

Teimme viime viikonlopun herkuksi niin hyvää jäätelökakkua, että on melkein pakko vinkata siitä teillekin. Jos täällä vaikka sattuisi olemaan muita värikkäiden turkkareiden faneja? Tai jäätelökakkujen faneja? Tai muuten vain herkkusuita? Tuunattiin nimittäin aiemmin tekemääni jäätelökakkua niin, että laitettiin värikkäitä turkinpippureita murskana kakun väliin vaahtokarkkien tilalta ja saatiin niin makoisaa kakkua että se ei kauaa pakkasessa kestänyt.  


Teimme kakun leipävuokaan, aloitimme päällisestä ja lopetimme pohjaan. Kakku piti sitten kumota tarjoilulautaselle, mutta se ei ole ongelma kun kakun antaa jäätyä kunnolla ja kun vuoraa vuoan leivinpaperilla. Tähän herkkuun tuli siis:

1 paketti vaniljakermajäätelöä
1 daim-patukka (joita minun ei todellakaan kestäisi syödä... ensi kerralla korvaan jollain.)
n. puoli pussia värikkäitä turkkareita
kinuskikastiketta
suolattuja, paahdettuja pistaasipähkinöitä
pari-kolme riviä sulatettua suklaata koristeeksi
iso nökäre sulatettavaa voita ja vajaa paketillinen digestivekeksejä pohjaksi

Kakku kootaan leipävuokaan: ensin ohuita siivuja koko pohjan peitoksi, sitten daim-murskaa ja pähkinämurskaa sekä kinuskikastiketta. Sitten taas koko vuoan leveydeltä jäätelöä ja seuraavaan väliin daim-murskaa, turkkarimurskaa ja kinuskikastiketta. Seuraavaksi loppu jäätelö niin, että se peittää koko vuoan ja lopuksi jäätelökerroksen päälle keksipohja, eli yhteen sekoitettu sula voi ja murskatut keksit. Olen tehnyt vain kaksi väliä, koska silloin on helppo ajatella kuinka paljon jäätelöä mihinkin kerrokseen voi laittaa. Olen siis jakanut jäätelöpaketin mielessäni kolmeen osaan ja saanut siten aika tasaisia kerroksia jäätelöä. Uh, tosi älykästä? ;)


Myös pistaasipähkinät oli uusi kokeilu, ja suolattuina ja paahdettuina ne maistuivat tosi nameilta makean kakun seassa. Sisältä en sattunut ottamaan kuvaa, mutta se näyttää juuri siltä kuin kuvitteletkin: värikkäitä murusia ja jäätelöä kerroksittain. ;) 

Kannattaa kokeilla jos herkkuhammasta kolottaa ja vaivaa ei viitsisi juuri nähdä. Tämän pitää tosin jäätyä pakkasessa noin pari tuntia ennen syömistä. Parhaalta kakku maistuu vähän sulaneena, ja tietenkin parasta olisi jos paikalla olisi niin paljon syöjiä että kakku menisi kokonaan kerralla... Siinä tapauksessa kakku kannattaisi ottaa sulamaan hieman etukäteen, sillä jäisenä maut eivät ole yhtä voimakkaita ja leikkaamiseen tarvitaan lihaksia. 

Tämä käy myös gluteenittomasta leivoksesta, kun käyttää gluteenittomia keksejä. Fazer nimittäin listaa värikkäät turkkarit gluteenittomaksi tuotteeksi. Ja siitäkös minä tykkään... mun lempikarkkeja!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti