2015-08-14

Koko koti yhdessä kuvassa

Me nyt päädyimme ottamaan sen uuden asunnon ja muutamme lokakuun alussa. Toisaalta harmittaa luopua tästä pitkäaikaisesta kodista, mutta toisaalta on tosi ihanaa saada enemmän tilaa ympärille. Sekä sisustus- että siivousinto on tietenkin ihan alimmillaan nyt kun odotetaan uuteen asuntoon pääsyä. Tänään siivoilin vähän, tätä asuntoa nimittäin tulee katsomaan jo seuraava asukas. 

Hyvä muistutus tämän kämpän pienuudesta tuli, kun kiipesin keittiön kaapistolle ja tajusin, että voin nähdä sieltä melkein koko asunnon yhdellä silmäyksellä. Keittiön ja olohuoneen raja on nimittäin aika häilyvä: 


Vasemmassa alanurkassa keittiö, ylhäällä olohuone ja oikeassa alanurkassa eteinen, tai oikeastaan tuosta alkaa pieni käytävänmallinen eteinen. Makkaria kuvassa ei tietenkää näy. Kuva on otettu keittiön tiskipöydältä, joten itse kaapistoja ei kuvassa näy myöskään. Jos tässä asunnossa jotain inhoan, niin se on tuo keittiö. Kaikki kaapit ovat kapeita eikä keittiössä ole yhtään kunnollista kaappia kuiville aineille, kuten jauhopusseille, sokereille jne. Pöytätilaa on tiskikoneen leveyden ja kahden alakaapin leveyden verran, ja se pöytätila täyttyy jo vaikkapa kahdesta likaisesta lautasesta sekä vedenkeittimestä, kahvinkeittimestä ja hedelmäkorista, joille ei tosiaankaan ole tilaa kaapeissa. Paistinpannut ja kattilatkin saa kaappeihin vain survomalla. Pöytätilan puute ei ole kovin kätevää kun oikeasti tykkää laittaa ruokaa ja leipoakin silloin tällöin, ja täyteen ahdetut kaapit on aika riskialttiita tällaiselle tumpelolle. (Ja sitten vielä ihmetellään jos tulipalon sattuessa jollakin on hellan päällä tavaraa. Pakko olla kun muualle ei mahdu.)

Joten uusi keittiö, täältä tullaan...! 

No, on tässä asunnossa ollut hyviäkin puolia. Uudenkarheus, lämpimät lattiat, saunasta näkymät kohti auringonlaskua, iso lasitettu parveke, mukavat naapurit... Joku muu saa tästä tosi hyvän kodin ja me saadaan toivottavasti paremmin meidän tarpeisiin sopiva asunto taas vähäksi aikaa. :) 


Kun kerrankin oli suhteellisen siistiä, yritin etsiä jotain muutakin kivan näköistä kuvattavaa. Uusi villaviltti on Pentikistä, ja aion kääriytyä siihen koko ensi talveksi. Voitte sitten keväällä tulla rullaamaan käärön auki, ehkä toukokuussa? Edellinen lampaanvillaviltti on kestänyt hyvänä jo yli viisi vuotta, mutta nyt sen langat on alkaneet hieman purkautua. Veikkaan, että tämä uusi lämmike pysyy hyvänä ainakin yhtä kauan. :) 


Alemmassa kuvassa Sagaformin puinen pannunalunen ja ihanan tuoksuinen timjami rustiikkisen kuluneessa (köh köh) ruukussa. Tämän kesän kokkailuja varten ostimme muuten yrttisakset, jotka on osoittautuneet tosi hyviksi. Ei tarvitse yrittää pilkkoa yrttejä puukolla vaan voi leikata suoraan ruukusta. 

Tästä tuli nyt tällainen kummallinen sisustuspostausta muistuttava rääpäisy. Siskoni sanoi vasta, että kuvistani ei näy kämpän pienuutta. Tämä varmaan valaisi asiaa, yllätyitkö? :P 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti