2015-08-30

Auringonkukat parvekkeella

Meidän parvekkeella on nyt aika pirtsakanvärinen meininki, kun kaksi auringonkukkaa kukkii täyttä häkää ärtsyn keltaisina. Nämä ovat matalia, aika pieniä auringonkukkia ja pidän niitä purkeissaan pöydällä, jolloin nämä näkyvät meidän lisäksi ainakin vastapäisille parvekkeille. Toivottavasti muillekin on näistä iloa! (Hupia varmaan on ainakin yhdestä kukkiinsa hurahtaneesta henkilöstä, joka käy nyppimässä, kuvaamassa, kastelemassa ja suunnilleen silittelemässä kukkia päivittäin... Nyt en kyllä yhtään tiedä kenestä puhutaan!)Laitoin nämä siemeninä keväällä sisälle ja siirsin kesäkuussa parvekkeelle. Saattaa olla, että nämä hujahtivat vähän tarkoitettua pidemmiksi kun olivat niin kauan sisällä. Ensimmäinen kukista on kukkinut jo aiemmin ja palanut saman tien valkoiseksi ja kuivakaksi. No, aina ei voi onnistua! ;) 

Parvekkeella lämpö pysyy edelleen iltaan asti ja siellä voisi hyvinkin istua viettämässä pimeitä syysiltoja. Vähän vähemmälle on kuitenkin jäänyt tänä kesänä tuo parvekkeella ajan viettäminen, viime vuonna kun söimme tuolla suunnilleen kaikki syömämme ateriat ja minä pidin tuolla kotitoimistoakin niinä kesinä kun opiskelin. Kaurapuuro appelsiininpaloilla maistui tuolla muuten erityisen hyvältä. Nyt elo-syyskuussa onkin sitten viimeiset mahdollisuudet tuon tilan hyötykäyttöön, sillä syyskuun lopussa muutamme siihen uuteen asuntoon. 


Uudessa asunnossa on pieni piha, ja kuka tietää jos vaikka innostun sinnekin ripottelemaan auringonkukansiemeniä jokavuotisessa keväthörähdyksessäni. Vähän himottaisi istuttaa syksyllä vielä sipulikasveja, sillä luin jostain että niitä voi laittaa niin kauan kuin maa on sula. Olen sen verran luonnosta vieraantunut, ettei minulla on hajuakaan maan jäätymisen aikataulusta, mutta pitää kai koittaa sitten heti lokakuun alussa? En myöskään muista kovin tarkkaan mitä tuolla tulevalla pihalla on jo istutettuna (pihlaja? pieniä kuusia?!) ja mitä mihinkin mahtuisi. Toivottavasti edelliset vie ainakin koirankakkansa pois. Saattaa olla, että jos tästä sipulikukka-aiheesta ei enää kuulla, niin olen unohtanut koko asian ja keskittynyt johonkin muuhun (ei sillä että yhtään epäilisin suunnitelman onnistumista...). 

Nyt jatkan sunnuntain lorvailuja, jatkahan sinäkin! Kivaa sunnuntai-iltaa! :) 

- Miina

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan auringonkukkia! Istutin niitä meidän takapihalle muutaman, mutta kirvapaholaiset iskivät. Ei ne kauhean kauaa jaksaneet kukkia täysissä voimissaan. :( Kirvat on tyhmiä.

    VastaaPoista