2015-07-13

Parsarittoa, nam!

Tein tässä eräänä päivänä niin mainiota parsarisottoa että ajattelin jakaa ohjeen teillekin. Tänä kesänähän aioin kokeilla erilaisia risottoja ja muutamaa erilaista ohjetta olenkin testannut, erilaisin menestyksin. ;) Tämä risotto oli kuitenkin niin hyvää (ei varmaan yhtään johdu voista ja tuoreista yrteistä) että ajattelin dokumentoida tuon ohjeen tänne talteen, vaikka se onkin alunperin WTD-Natan blogista, täältä


Tein ohjeeseen pieniä muutoksia sen mukaan, mitä itse risottoon laitoin, mutta melkein samanlainen se silti on. Käykää katsomassa alkuperäinen reseptikin jos esimerkiksi paremmat kuvat kiinnostaa. Minä olin niin nälkäinen etten kauheasti pysähtynyt kuvailemaan. Hyvä, että sain tuon basilikan lehden roiskaistua annoksen päälle muka-koristeeksi! ;) :D

Parsarisotto 2:lle 
  • risottoriisiä kahdelle
  • kasvislientä
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 2 kynttä valkosipulia
  • öljyä
  • nippu tuoretta parsaa (Löysin aika ohuita parsoja ja minusta ne toimivat tosi hyvin tässä.)
  • parmesaania 
  • tuoreita yrttejä (minä käytin basilikaa, oreganoa ja timjamia, alkuperäisessä ohjeessa ei mainittu mitään näistä... )
  • sitruunan mehu ja kuori
  • voita
  • pikkuisen suolaa ja pippuria
1. Keitä kasvisliemi (keitin itse pienen kattilallisen lientä kasvisliemikuutioista). 

2. Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä kattilassa reilussa määrässä oliiviöljyä. 

3. Lisää öljyyn riisi ja kuullota sitäkin keskilämmöllä hetken ajan kunnes riisi muuttuu vähän läpikuultavaksi.

4. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan kunnes riisi on lähes valmista (noin 10 minuuttia). 

5. Halutessasi kuori parsat (minä aioin, mutta en sitten jaksanut kun olivat niin ohuita) ja katkaise parsasta kova varsiosa pois, pilko pieniksi paloiksi ja lisää risottoon mukaan. Kypsennä 4-5 minuuttia. 

6. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.

7. Raasta juusto ja sitruunan kuori, hienonna yrtit ja sekoita ne keskenään kulhossa. 

8. Nosta risotto liedeltä, lisää risottoon reilu nokare voita ja juustoraaste-yrttisilppu-sekoitus. Sekoita, kunnes voi ja juusto sulaa. Tarjoile heti. 


Parmesaanijuusto on tosi suolaista, joten suolaa ei minusta tarvitse kovin paljon lisätä. Nämä risotot vaativat hieman seisoskelua lieden äärellä mutta ovat silti aika helppoja ihan arkiruuiksikin. Tykkään näistä myös siksi että näihin saa upotettua kasviksia eikä lihaa välttämättä vaadita. Tämän kanssa yhteen kyllä sopisi vaikka jokin kala... 

Kannattaa kokeilla! :) 

2 kommenttia:

  1. Nam! Kiitos ohjeesta, mun pitää varmaan aamulla lähtä ostamaan parsaa! :D -Hanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, osta vihreää parsaa tällä kertaa niin ei kellään kus haise... ;)

      Poista