2015-07-12

Päivän vihreät

Näin kesällä vehreys saa yltää keittiöön asti. Tuoreet salaatit ja muut vihreät jotenkin kummasti tarttuvat kaupasta mukaan paljon helpommin kuin talvella, näyttäväthän ne niin hyvältä ja tuoreelta nyt. Samoin yrttipuskat ovat paremmassa iskussa ja niitä tulee käytettyä ruokiin enemmän. Teen vihersmoothieita aina silloin tällöin, pari kertaa viikossa, ja nyt olen keksinyt laittaa välipalasmoothien sekaan sitruunamehun tilalta kunnon siivun sitruunaa ja muutaman sentin tuoretta kuorittua raparperia. Tulee kirpeää! Näiden lisäksi sitten niitä perusaineksia: appelsiinia, kauramaitoa, inkivääriä ja salaatinlehtiä (Cosmopolitan-salaatti on muuten hyvä). Välillä lorautan myös vähän oliiviöljyä noihin smoothieisiin. Tänään ostin kaupasta seuraavaa annosta varten myös ah, niin ihanan tuoksuista sitruunamelissaa. Veikkaan että tulee hyvää! :) 


Vihreältä näyttää (vielä) myös parvekkeella, sillä auringonkukat on vasta aloittamassa kukinnan luultavasti kohtapuoliin... Toivotaan isoja ja pirteän keltaisia kukkia! Matalat isoauringonkukat on menestyneet ihan hyvin mutta valitettavasti korkeat kuolivat kaikki pois. Viimeinenkin katkesi ennen kuin sai paksunnettua vartta tarpeeksi. En kyllä tiedä kuinka helisemässä niiden kolmimetristen kukkien kanssa olisin ollut jos ne olisivat selviytyneet ja kasvaneet niin isoiksi kun luvattiin. :D


Viimeisessä kuvassa myös jotain vihreää: salaatinlehtitortillat! Nämä korvaavat meillä vehnätortillat, ja alkavat jo maistua henkisestikin paremmalta kuin ne viimeeksi vuosia sitten syödyt vehnälätyt tai kaasuun pakatut gluteenittomat kuminpalat ikinä. Naudan jauhelihalla ja kasviksilla täytettynä nämä on suorastaan dieettiruokaa, mutta mahdollisimman rasvaisen creme fraichen ja juustoraasteen kanssa uppoaa vielä paremmin. ;)


Tortilloita varten ostan myös Cosmopolitan-salaattia, siinä on tarpeeksi isot ja helposti irroteltavat lehdet. Varmaan jäävuorisalaatistakin saisi ihan kätevästi kuorittua kokonaisia lehtiä (on meillä niitä ehkä joskus ollutkin nyt kun oikein asiaa mietin...). Nuo kuvan lehdet sai kääräistyä ihan hyvin täytteiden ympärille ja syöminen on vähintään yhtä siistiä kuin niiden vehnäläpysköiden kanssa. 

Kesä kyllä innostaa kasvispitoisen ruuan laittoon ja meillä on tehty viimeaikoina myös superhyvää parsarisottoa ja bataattihamppareita. Hyvännäköisten ruokien kuvaaminen inspiroi tietenkin vielä entisestään, toivottavasti tekin tykkäätte. :) 

Mukavaa sunnuntai-iltaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti