2015-07-16

Lomasta ja ruokarajoitteisen matkajännäämisestä

Täällä ollaan todellakin lomatunnelmissa! Nukun milloin sattuu, syön milloin sattuu, siivoan silloin kun jaksan, luen enimmäkseen kirjoja ja välttelen kaikkia kotitöitä... Yhtenä aamuna yritin laittaa herätyskellon soimaan (vähän omaatuntoa kolkutteli tämä vetelehtiminen), mutta tyynesti sitten kuitenkin jatkoin unia supertarpeellisen ja tehokkaasti herättävän sarastusvalon loisteessa. Laiska mikä laiska! Lohduttaudun sillä, että tämä rento elämänrytmi voi sopia hyvin myös pian starttaavalle matkalle kohti kesää ja lämpöä! Matkalle, jolle en todellakaan aio ottaa tablettia tai tietokonetta mukaan. :) 


Olen matkustanut viimeaikoina (tai muinakaan aikoina, ketä nyt yritän huijata?) aika vähän ja keksinyt nyt uuden jännäämiskohteen lomilla: mistä saan oikeanlaista ruokaa? Suunnitelmissani on ottaa mukaan mahahappobakteereita ja huikeassa yhden tähden hotellissamme on keittiömahdollisuus (ei aamupalacroissanteille!), mutta tarkoituksena on kuitenkin syödä enimmäkseen ulkona. Ahh ja argh. Kotona ja tutuissa ravintoloissa rajoitteet (miten Tomossa on saatu kurpitsaan gluteenia?) eivät juuri hidasta, mutta heti uuteen paikkaan mennessä saatan olla ihan sormi suussa syömisten kanssa, kun niistä ei saakaan omalla äidinkielellä kysellä.

Todellisuudessa olen lähdössä niinkin eksoottiseen ruokakulttuuriin kuin Espanjaan, Barcelonaan, mutta pitäisi varmaan silti opetella tätä the ruokaongelmaa varten muutama paikallinen ravintoon liittyvä sana (myös inhokkiruoat etten ota vahingossa niitä takuuvarmalla sormella jonkin osoitus ja katumus -menetelmällä) niiden aiemmin epävarmasti osaamineni numeroiden 1-10 lisäksi. :D 


Olen kyllä jo varautunut muutamalla välipalapatukalla ja kaiken järjen mukaan Espanjassa voi aika turvallisesti syödä ainakin paellaa ja tortillaa (eli perunamunakasta). Kasvikset ja kalat ilmeisesti ovat myös kuumaa kamaa Katalonialaisessa ruokaympyrässä, mutta on tietenkin eri asia uskallanko tökätä summassa jotain epämääräisesti kalaa muistuttavaa espanjalaista sanaa koko ajan peläten että lopulta saan eteeni esimerkiksi vehnäjauhoissa paneroituja ostereita...

Onko teillä kokemuksia ruokarajoitteista ulkomailla? Tai vaikka juuri Barcelonassa? 

Olen löytänyt tähän mennessä yhden hyvän vinkin ravintolasta, jossa ruokavaliot on selkäesti ilmoitettu. Paikan nimi oli Flax & Kale, netistä löysin ruokalistankin. :)


Syömisjännäämisen lisäksi olen kyllä ehtinyt jo näin hyvissä ajoin jännäämään muutakin: aiotaan nimittäin kokeilla köysirataa! Ja se menee myös meren päällä! Ja minulla on pieni korkeanpaikankammo. Hyvä itsensävoittamisloma siis tulossa sitten kun sen aika vihdoin koittaa... Ilmoitan toki, jos jään henkiin ja selviän ilman suurempia vatsanpuruja... ;)

Nyt kuitenkin olen vielä turvallisesti kotona villapaitaan ja -sukkiin kääriytyneenä. Ei puhettakaan epämukavuusalueesta. Mukavaa keskiviikkoiltaa (tai torstaiyötä, ihan kummin vain)!<3 :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti