2015-07-05

Kuvia valmistujaisjuhlista

Eilen olimme kutsuneet sukua ja perhettä mieheni vanhempien kesämökille valmistujaisten viettoon, ja jo perjantaina raahauduimme sinne laittamaan paikat kuntoon ja valmistamaan loput tarjoilut.  Nyt itse juhlat on vietetty ja kaikki taisi mennä ihan hyvin, vaikka välillä katastrofin aineksia tuntuikin olevan ilmassa... Ajattelin kirjoittaa tarjoiluista ehkä erikseen (hyvä sääntö: tee vain omia lemppareita), mutta ajattelin jakaa tuoreeltaan muutaman kuvan ja ajatuksen eiliseltä teillekin. 


Viriteltiin ulos terassille pöydät vaikka säätiedotus oli luvannut runsasta sadetta koko iltapäiväksi. Kannatti, sillä lopulta pisaraakaan ei puristunut pilvien lomasta maahan asti. Ulos pöydille keräsin kimput (ötökkäisiä) luonnonkukkia ja laitoin lyhtyjä. Värikkäät pöytäliinat sopivat minusta hyvin tuonne ulos ja kesään, liian tyylikästä ei kesäjuhlissa tarvitse olla, ja koska minun oma alahuuleni vuotaa eniten ja kakkupalat saattavat muuhun keskittyessä mennä ohi suun, niin jotkin upeat valkoiset liinat olisivat minulle itselleni liikaa. :D 


Mansikka-pistaasipähkinä-jäädyke meni hyvin kaupaksi ja oli helppo tehdä etukäteen pakastimeen. Mökkioloissa täyteen ammuttu jääkaappi voi muutenkin aiheuttaa ongelmia joten siksikin tämä oli hyvä valinta. Helteellä tätä kakkua olisi uponnut varmaan vielä yksi extrakappale.


Tämä töhähtänyt maisteri oli enimmäkseen kameran takana ja päätyi itse ikuistettavaksi vasta illalla juhlia purkaessaan. Tukka törhöllä viipotin varmaan siltikin koko päivän...?


Toisena makeana kakkuna oli marenkiunelmaa, jonka ohje on Valkoinen harmaja -blogista. Mmmmmm, suklaata, kermavaahtoa ja marenkia, miltä kuulostaa? Tämä menee myös aina hyvin kaupaksi ja on aika helppotekoinen, sillä marenkipohjat voi tehdä etukäteen. Mansikoilla tuunattuna olisi vielä vähän kesäisempi, mutta tällä kertaa en viitsinyt mansikka-allergisten takia laittaa ihan kaikkeen mansikkaa.


Korkean laukka-kimpun ostin Oulun Ideaparkin kukkakaupasta. Sain tosi hyvää palvelua, kunnon ohjeet ja edullisen hinnan. Ötökkäisiä luonnonkukkia en halunnut tuoda tarjoilupöytään vaikka ne ulkona niin kauniita olivatkin. Alemmassa kuvassa näkyy osa hieman keskeneräisestä tarjoilupöydästä. Salaatit puuttuu ja sakset eivät kuuluneet lopulliseen suunnitelmaan, liinankin toivottavasti suoristin jossain välissä. Mustat pullot saivat toimia kynttilänjalkoina ja mökkioloissa tarjottavat syötiin kertakäyttölautasilta; hyvin meni ja tiskiltä vältyttiin. Tarjoiluastiat olivat myös aika sekalaista seurakuntaa, osa omia ja osa lainattuja. 


Juhlien järjestely on kivaa, mutta seuraavat juhlat järjestän kyllä niin että mitään ei tarvitse roudata  yhtään mihinkään. Ehdottomasti ärsyttävintä oli nimittäin astioiden ja tarvikkeiden pakkaaminen autoon niin että mikään ei hajoa ja jokaiselle leivokselle on alusta. Pitää varmaan muuttaa seuraaviin juhliin mennessä. :) 

Ajattelin kirjoittaa vielä juhlien tarjoiluista (ja niistä katastrofin aineksista :D) lisää, kiinnostaako yhtään? Itse ohjeita googlaillessani löysin aika suureellisia ohjeita 30 hengen juhlia varten, joten leipomismääriä voisi olla ihan hyödyllistä kirjoittaa ylös sekä itseäni että muita varten... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti