2015-06-07

Turkoosi soutache-riipus

Innostuin Soutache-tekniikkaa kokeillessa tekemään myös tällaisen suuren riipuksen. Tai korvista aloitin, mutta kun koru vain jatkui ja jatkui, päätin että en jaksa tai osaa kuitenkaan tehdä toista samanlaista ja muutin suunnitelmaa riipukseksi. Ja sehän olikin ihan hauska oivallus, sillä pääsin nyt kokeilemaan tuollaisia kukan terälehti -tyyppisiä reunoja ja käyttämään kaikki loput langat tähän. Halkaisija on noin seitsemän senttiä, eli kyseessä on tosiaankin aika iso riipus. Laitan riipuksen todennäköisesti pitkään ketjuun sellaisenaan. Tein taas vähän yritys ja erehdys -taktiikalla, eli tein jotain ja toivoin parasta, kun en kerran mitään täsmäohjeitakaan ole onnistunut löytämään. 


Helmet kiemurtaa taas. Tajusin, että vaikka laitan helmet löysemmälle tai väljempään, niin seuraavaa kerrosta tehdessä ne kiristyvät kuitenkin kiemuraisiksi. Kuvissa tuo kiristyminen korostuu aika paljon joten jotain pitäisi keksiä ratkaisuksi. Onko sinulla kokemusta tai ideoita?

Ehkä helmien määrän vähennys auttaisi, heh heh, tai sitten se kiristyminen kuuluu asiaan. :) 

Keskihelmenä on turkoosia, liimasin sen tällä kertaa tiukasti kiinni korun taakse tulevaan nahkaan. 


Muut helmet ovat helmiäislasia, paitsi nuo kaksi isoa kirkasta helmeä on vanhoja vuorikristalleja yhdestä puretusta korusta ja kaksi pientä biconea ovat kristallia. Kaikki helmet on käsin ommeltuja, samoin nuo soutache-nyörit. Voitte siis kuvitella, että tällaisen tekeminen vaatii muutaman tunteroisen ihmiseltä, joka inhoaa nappien ompelua ja kärsii käsityötuntien jättämistä traumoista (lapasesta voi minusta edelleenkin ihan hyvin tehdä kummituksen jos ei jaksa opetella kutomaan peukaloa). Olen siis itsekin oikein ylpeä lehmänhermoistani, jotka näköjään löytyvät kun tarpeeksi kiinnostaa kokeilla jotain. ;) 

Selvästi tämä homma vaatii vielä aika paljon opettelua. Lähikuvat näyttävät omaan silmääni karmeilta, mutta en tiedä osaatteko te tarkentaa suoraan niihin virheisiin. Lohduttaudun sillä että tämä oli vasta kolmas kokeiluni kahden aiemman korviksen lisäksi. ;) 

Kaunista sunnuntaita kaikille!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti