2015-06-11

Kesäkuun kukkia

Pakko myöntää että kylmä kesäkuu masentaa vähän minuakin. Toisaalta on ollut kiva käpertyä kotona sohvan nurkkaan lammasviltin alle lukemaan kirjaa (ruotsalaisia dekkareita... hrr...) mutta voisihan sitä kirjaa lukea vaikka rannallakin. Tai vaikka syksyllä sitten villasukissa. Tänä aamuna join aamukahvit auringossa ja päätin, että jos ei kesäfiilis kerran tule minun luokse niin menen sitten itse kesäfiiliksen luo, ja lähdin Oulun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan kuvaamaan kukkia. 


Ja oli oikeasti hyvä idea! Aurinko paistoi, ja vaikka tuuli aika kylmästi, niin puutarhan suojissa oli välillä ihan tyyntä. Siellä aurinko lämmitti ja kesätyöntekijät olivat hommissa, linnut lauloi ja joku ajoi nurmikkoa. Tuntui melkein kuin olisi tullut johonkin eri maailmaan. :) 

Kamera tosiaankin lauloi... Mitä mieltä olette kuvista? Toivottavasti niistä välittyy kesäinen fiilis teillekin asti. 


Siellä sitten pyllistelin ja hymyilin itsekseni aikani ja kuvasin kaikki eteeni tulleet kukat ja kävyt (no en ihan jokaista mutta melkein). Pari eläkeläispappaa oli tullut samaan puistoon, mutta muuten sai kulkea aivan rauhassa ja kerätä kesäenergiaa itseensä. 

Sorsia en harmikseni nähnyt, olisin halunnut yrittää kuvata niitäkin. Olen nimittäin kuvannut aika paljon jo tällaisia liikkumattomia kohteita – kukkia ja koruja – mutta esimerkiksi ihmisiä en osaa kuvata varmaan ollenkaan. Enkä eläimiäkään, paitsi silloin kun ne ovat täysin liikkumatta. Menen silti ehdottomasti toistekin tuonne kuvaamaan, sillä luulen että paikka on vielä upeampi myöhemmin kesällä... Puiston ulkopuolelle, pyöräreitin viereen jokin porukka oli levittänyt jo piknikviltinkin ja istuskeli siellä nauttimassa auringosta. Mahtava hengailupaikka! 

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia :). Itsekin kävin usein Vallilan kasvitieteellisessä kun vielä asuin siinä vieressä. Ihanan seesteisiä paikkoja ovat nuo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, seesteinen onkin hyvä sana kuvaamaan tuota paikkaa. Kukkien kuvaaminen on kivaa vaikka harvoinpa niitä kuvia sitten mihinkään oikeasti tarvii :D

      Poista