2015-06-09

Itse tehtyä jäätelökakkua

Näköjään herkuttelu on tämän blogin kantavin teema. Mitäpä muuta sitä lomalla tekisi kuin leipoisi, kun ei niin hirveästi ole ohjelmaa ja vettä sataa joka päivä...? Viikonloppuna kutsuin vieraita ihan vain siitä ilosta että saisin kokeilla jäätelökakkua, jonka resepti oli keikkunut listalla jo jonkin aikaa. Jäätelökakkuun kun tarvitaan vähän useampia syöjiä. 


Tämän kakun ohje on Vaaleanpunainen hirsitalo -blogista, tästä postauksesta. Marja tekee niin herkullisen näköisiä jäätelökakkuja että käyn niistä vähän turhan usein haaveilemassa. :D Omani ei näytä läheskään yhtä hyvältä mutta maku oli aika lähellä täydellistä – tykkään suolaisen ja makean yhdistelmästä! Minulla ei ole tarpeeksi pientä irtopohjavuokaa, joten tein kakun käänteisessä järjestyksessä leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja keikautin jäisen kakun oikein päin tarjoiluastiaan. Onnistui niinkin. 


Leipävuokaan upposi vajaa 150 g:n paketti gluteenittomia digestivejä + nökäre voita (näistä tein blenderillä murskaamalla keksipohjan), litra vaniljakermajäätelöä, yksi murskattu daim-patukka, ehkä kourallinen murskattuja, suolattuja cashewpähkinöitä, jonkin verran kinuskikastiketta ja noin puoli pussillista pieniä Cake Angels -vaahtokarkkeja. Päälle sulatin vielä tummaa suklaata ja lorautin vähän kinuskikastiketta. Kukkakoristeita tms. ei ollut joten heitin sitten muutaman vaahtokarkin keoksi kakun päälle :) Kakkuun tuli kolme kerrosta jäätelöä ja kaksi kerrosta täytteitä. Aloitin itse päällimmäisestä jäätelökerroksesta, jonka lusikoin vuoan pohjalle niin että se peitti koko pohjan. Sen päälle laitoin täytteitä (siis daim-murskaa, suolapähkinämurskaa, pieniä vaahtokarkkeja ja kinuskikastiketta) ja sitten lusikoin toisen kerroksen jäätelöä, laitoin toisen kerroksen täytteitä ja lopuksi lusikoin vielä kolmannen kerroksen jäätelöä. Ihan viimeiseksi taputtelin kakun päälle keksimurska + voi -pohjan niin tasaiseksi kuin osasin. Sitten taittelin vuoassa olevan leivinpaperin kakun suojaksi ja laitoin vuokaan kätevästi sopivan kahvipaketin kakun painoksi, jotta pohjasta tulisi oikeasti tasainen, ja työnsin kakun pakastimeen muutamaksi tunniksi. 

Vähän ennen tarjoilua sulatin suklaan ja keikautin kakun tarjoiluastialle sekä pursotin kinuskikastikkeen suoraan tuubista ja sulatetun suklaan muovipussilla kakun päälle. Työnsin uudestaan vähäksi aikaa pakastimeen (ota siis sellainen tarjoiluastia joka mahtuu pakastimeen ;)) ja otin sitten ehkä varttia ennen syömistä pöydälle, jotta se ehti sulaa pikkuisen helpommin leikattavaksi. :)  Oli tosi hyvää, nam nam! Kakku ei mennyt kerralla, joten työnsin sen tarjoilun jälkeen pakastimeen ja syötiin tätä vielä seuraavana päivänä uudestaan. Maistui ihan samalta. :)

Ensi kerralla teen sitten ihan kokonaan laktoosittoman version jättämällä nuo daimit pois ja laittamalla tilalle jotain muuta. Kaupassa myös kinuskikastike oli merkitty laktoosittomaksi mutta en ole ihan varma onko sitä oikeasti (pitäis varmaan lukea uudestaan se sisällysluettelo, siinä taisi olla maitojauhetta ainakin kun kotona sitä vähän vilkaisin...). 

Tämä oli niin herkullista ja tosi helppoa. Sopii varmaan aika monen vatsalle jos tekee gluteenittomilla kekseillä sekä laktoosittomalla jäätelöllä ja täytteillä. Tulkaapa siis kaikki tutut tästä lähtien kylään muutaman tunnin varoitusajalla, heh heh. 

Ihanaa tiistaita sulle!

4 kommenttia:

 1. Oon tulossa muutaman tunnin päästä. T. Anni

  VastaaPoista
 2. Tätä on varmaan pakko testata joku päivä. :) Jätskikakut on parhaita, helppoja ja hyviä! -Hanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä ainakin oli tosi helppo :) Tämmönen tunarikin osasi, heheh :)

   Poista