2015-05-01

Vapun viettoa

Pakko myöntää, että olen aika kesy vapun juhlija. Vaikka opiskelijana varmasti kuuluisi riehua haalareissa pitkin kaupunkia, niin enpä vain silti riehunut. Huhtikuun lopun kylmyys ei kauheasti houkuttele vielä puistopiknikeille, tai sitten olen vain liian mukavuudenhaluinen ja tylsä. Niitä haalareitakaan en vielä viidessä vuodessa ole ehtinyt hankkia. 

Vietin siis tosi rauhallista vappua. Vappuaaton ohjelmaan kuului lähinnä syömistä (itse tehtyjä hampurilaisia ja bataattiranskiksia, mmm), ja vappupäivänä kävin yhden ystävän kanssa kaupungilla katselemassa väenpaljoutta. Ihan kiva, että ystäväni houkutteli minut ottamaan kameran mukaan kaupungille, oli siellä niin kivan näköistä kun on ihmisiä ja aurinko paistoi! Tuulikin kyllä melkoisesti eikä herkkuleivoksilta ehditty vanhojen autojen kulkuetta katselemaan. Ei kyllä haittaa, sillä maailma parantui lähes kokonaan, heh.


Kävimme kiertelemässä kaupunkia ja lopuksi istuimme kahvilla Tähtitornin kahvilassa, se oli avautunut vapuksi. Ensimmäistä kertaa ikinä kiipesin ihan tornin huipulle asti. En ollut edes tiennyt että sinne pääsee (melko korkeillakin korkkareilla ;)). 

Juotiin kahvitkin ulkona terassilla: tämä oli selvästi kesän ensimmäinen päivä! Yhtään munkkia en tänä vuonna syönyt mutta siskolta sain vappupäivän iltana pullollisen simaa. Suurimman ähkyn aiheuttajana olikin ne itse tehdyt hampparit ja alla olevan kuvan suussasulava suklaakakku (gluteenittoman marenkiunelman ohje täältä). Teen tuota joka juhliin, ja sopi se näköjään vappuherkuksikin. :D  

Nyt on sitten taas sellainen olo että hampaat tippuu suusta sokerin takia ja melkein vannon aloittavani jonkun sokerilakon ennen kesää. Varsinkin, kun en ole saanut liikuttua koko aikaa kovin reippaasti. Välillä on niitä viikkoja, että urheilukertoja tulee kevyestikin neljä (minulle paljon tai sopivasti) mutta välillä sohvan pehmusteet imaisevat minut iltakausiksi... Kunhan saan hankittua kypärän ja rullaluistimiin uuden jarrun niin innostun varmasti taas. ;) 

Mukavaa perjantai-iltaa ja toukokuuta teille! :)

2 kommenttia:

 1. Kiitos Oulu kuvista :) Siellä on tullut vietettyä monet railakkaat opiskelijavaput, mutta myös rauhallisia vappuja ja unohtumattomia iltoja ystävien kanssa. Oulua kaipaan varsinkin kesällä kovasti <3 Torinrannassa täytyy päästä istuskelemaan ainakin kerran kesässä!

  Sullakin kuulostaa olleen mukava vappu! En tiennyt muuten itsekään, että Tähtitornin huipulle pääsee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Oulua on kiva kuvata näköjään. :) Ehkä kerrytän jotain kuvapankkia nyt kun saatan muuttaa täältä vielä pois töiden perässä?

   Tähtitornin huipulta oli hyvät maisemat: tuo kuva, jossa olen itse on otettu sieltä ylimmältä terassilta!

   Poista