2015-05-18

Tulvaa katsomassa

Kävimme viikonloppuna mökillä Koillismaan tulvia katsomassa – niistähän on ollut uutisissakin. Oli aika erikoisen näköistä, kun mökin vierestä menevä joki vain jatkui ja jatkui pitkälle metsään ja suolle asti. Puut näyttivät kummallisen pitkiltä. Jos olisi ollut ihan tyyntä (kuten toivoin) niin oikean ja vedestä heijastuvan puun eroa ei olisi varmaan edes huomannut. En kyllä saanut ihan sellaisia kuvia kuin toivoin, mutta siihen olisi kai tarvinnut tyynen ilman lisäksi myös paljon siistimmän metsän.Näissä kuvissa yhdistyy metsä ja järvi. Aika erikoinen näky, ja minusta hauska kuvattava, vaikka maajusseista tämä ei varmaan ihan yhtä kiva ilmiö olekaan. Ylimpään kuvaan nappasin todisteen muutaman vuosikymmenen takaisesta roskaamisesta: auton osa on joskus päätynyt männyn ympärille ja kasvanut siihen kiinni. Nyt saisi kiivetä jo aika korkealle jos tuon haluaisi ottaa pois... Puuparka ei voi kasvaa enää kovin montaa milliä paksummaksi tuolta kohtaa! 


Turvallista matkaa tämän sillan yli...!
Viikonloppu oli aika täynnä luontoa, joten en ihmettele että tänään teki mieli jo kaupungille ja ihmisten pariin. Kuvasin kuitenkin viikonloppuna sen verran, että tiedossa on ainakin jonkin verran lisää pöpelikkö- ja oravakuvia. Toivottavasti ette pahastu. :)

Viikonloppu oli taas rentouttava, ja huomasin että kummasti sitä saa itsensä irti stressaavista jutuista kun vaan vaihtaa vähän maisemaa. Tällä hetkellä sormet ja varpaat ristissä toivon, että graduohjaajat saavat tarkastettua uppsatsini ajoissa ja saan paperit kouraan kesäkuussa. Enää en voi oikein itse vaikuttaa mihinkään. Töitäkin on enää muutama kerta jäljellä, joten hyvät on fiilikset ja kesän suunnitelmat alkavat hahmottua... :)

3 kommenttia: