2015-04-02

Suolaista ja gluteenitonta piirakkaa

Tämä suolainen piirakka on ollut yksi lempparileivonnaisistani jo aika kauan. En muista mistä ohjeen pohja on kotoisin, mutta täyte on ehkä jonkin valmispiirakkataikinan pakkauksesta. Olen tämän ohjeen kirjoittanut itselle ylös (hehee, kirjoitan reseptejä käsin talteen :)) aikoja sitten ja sen jälkeen tehnyt tästä aina erilaisia variaatioita. 


Tässä piirakassa pohja on perunajauhoista johtuen pehmeä. Maistuu todellakin myös ei-gluteenittomille syöjille... Jotkut ottavat jopa kolmannenkin palan (vaikka ei meillä lasketa). Pohjassakin on mukavasti makua kun siihen laitetaan sekä tuoreita yrttejä että juustoraastetta. Bonuksena tulee tietenkin timjamista leviävä ihana tuoksu, mmm. 

Ohje pohjaan:

100 g pehmeää voita
1 dl juustoraastetta
1/2 dl perunajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. karkeaa)
1 tl leivinjauhetta
tuoretta timjamia niin paljon kuin jaksaa silputa
1/2 dl kylmää vettä lopuksi

Pohjan muut aineet sekoitetaan ensin keskenään ja lisätään lopuksi vesi. Pohja on aika löysä ja joka paikkaan tarttuva, ja parhaiten sen saa levitettyä piirakkavuokaan kostutetuilla käsillä. Tämä ei siis ole mikään murutaikina :) 

Pohjaa esipaistetaan 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 


Lempitäyte:

150 g savukinkkusuikaleita
150 g juustoraastetta
2 munaa
1 prk smetanaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl tuoretta basilikaa (monesti timjamia tässäkin) silputtuna
1/2 tl pippuria
Kirsikkatomaatteja
Fetaa


Levitä kinkut ja juustot esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, smetana ja mausteet keskenään. Levitä seos vuokaan kinkkujen ja juustojen päälle. Se riittää juuri ja juuri peittämään koko piirakan pinnan. Asettele puolitetut kirsikkatomaatit ja fetat piirakan päälle, tökkää niitä vähän täytteen sisään. Lykkää uuniin ja paista 200 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia. Pinta saa vähän tummua. 

Koristele tuoreella basilikalla tai timjamilla jos ehdit. :) 

Kerro jos kokeilit, on muuten hyvää! :) 

2 kommenttia:

  1. Sairaan hyvältä näyttää. Heti arkena testiin! Kiitti näistä resepteistä. Lisää vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on varmasti tulossa kun olen ihan hurahtanut herkutteluun :D

      Poista