2015-04-26

Oulun kevät

Onpas ollut karmea väsymys viime päivinä. Viime viikonlopun gradunvääntö sai minut tuntemaan että kaksi edellistä viikkoa olivat putkeen, ilman vapaapäiviä. Nytpä olen sitten rentoutunut viime viikonlopunkin edestä. :D 

Otin yhtenä päivänä kaupungissa käydessäni kuvia, kerrankin. Parilla aiemmalla kerralla minulla on ollut kuvaussuunnitelmia ja kamera kaupungilla mukana (kiitos uuden, kameran mentävän laukun), mutta kuvaaminen on kehtaamissyistä jäänyt. No, ainakin kerran unohdin muistikortin kotiin ja pari kertaa olen aikonut kuvata mutta sitten oikeasti unohtanut ottaa niitä kuvia. Tai sitten sää ei ole suosinut, enkä tietenkään ole kiinnostunut muista kuin auringonpaisteisista kuvista. ;) 

Tässä pari kuvaa Oulun kaupunginteatterin (siis ydinvoimalan) rannalta. Oli mukavaa huomata, että torin rannassa oli jo ihmisiä nauttimassa auringosta! 


Ne tarkimmin erottuvat ihmiset (teinit tyylikkäine aurinkolaseineen istuivat kylmillä portailla, hrr) rajasin kuvista pois. Hauskaa ajatella, että tasan vuosi sitten aloittelin kesätöitä ja pyöräilin torinrannan poikki joka aamu jo ennen aamuseitsemää, ja muutama vuosi sitten koulumatkani meni pitkin tuota rantaa. :) Nyt olin vasta iltapäivällä liikenteessä, eikä ulkona kahvittelevia papparaisia vielä (tai enää) näkynyt. Torinranta ja sinne vievät sillat on minusta kauneinta Oulua. Vanhat talot reunustavat toria ja aitat näyttävät hauskoilta. Toripolliisi on ilmeisesti sitä aidointa Oulua, samoin kuin kauppahalli kalanhajuineen. Valtava Veroilmoitus-rekka oli nyt pilaamassa kaikki hulppeat kuvausideani ja muutenkin koko torinrannan ympäristö vaikutti olevan remontissa! 


Viimeinen kuva on matkan varrelta: sekä lenkkireittini että koulureittini menevät tuosta järven vierestä. Kaunis auringonpaiste innosti pyöräilemään kymmenen kilometrin matkan kaupungille ja takaisin. Teki niin hyvää ja näin jopa etelänmatkalta palaavia joutsenia! :) 

Kyllä se kesä sieltä vielä tulee...! Mukavaa sunnuntaita! :) 

2 kommenttia:

  1. Ihana Oulu :) Torinranta on minunkin lempipaikkojani...viime kesänä istuttiin oikein urakalla siellä Oulun "lomalla". Kiva katella ihmisiä ja nauttia vaan kesäilloista <3 Terkkuja sinne vanhaan opiskelukaupunkiin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Minäkin tykkään kyllä Oulusta vaikka olen kohta 9 vuotta jo asunut täällä. Välillä tietenkin tekisi mieli muuttaa :)

    VastaaPoista