2015-04-29

Kesän kuumin grillivinkki

Heh, pikkuisen suurenteleva otsikko! Eikä nyt ole vielä edes kesä, vaikka grillikausi onkin jo aloitettu. Mutta tässäpä meidän lempparigrillattavamme: parsaa pekonilla ja hollandaisekastikkeella! 

Ohje on helppo: tee hollandaisekastike, kääri pekonia parsojen ympärille (pienimpiä parsoja voi yhdistää nipuksi, koska parsojen ja pekonien määrä ei koskaan täsmää! Parsoista kannattaa katkaista niiden kova alaosa.) ja grillaa. Nam :) 
Parsat itsessään voivat olla joidenkin mielestä vähän mauttomia mutta pekonista tarttuu niihin suolaa ja muuta makua... Ja itse tehdyn hollandaisen kanssa kaikki maistuu hyvältä. Hollandaisehan on pääasiassa voita. Kahden hengen kastikkeeseen tulee yksi kananmunankeltuainen, n. 60 grammaa voita, vähän sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria. Tosi namia, mutta ei tosiaankaan mikään terveysherkku. :D


Näillä korkattiin grillikausi (mies korkkasi), ja näillä varmaan jatketaankin... Meillä on koko kesän kestävät parsaviikot. Toivottavasti naapurit tykkäävät tuoksusta. ;)


1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä :) Täytyypä joskus kokeilla, kunhan meillä grillikausi avataan!

    VastaaPoista