2015-04-22

Kasveja ja gradun palauttamista

Eilen oli suuri päivä meikäläisen akateemisella uralla: palautin gradun esitarkastukseen! Nyt työ tulee vielä takaisin korjausehdotusten kanssa, jotka toteutettuani palautan gradun lopullisesti. Gradukupla on nyt siis vähäksi aikaa puhjennut ja ehdin tehdä ainakin viikon ajan muutakin kuin tuijottaa pisteitä, pilkkuja, oikeinkirjoitusta ja rivivälien suuruutta. On siinä gradussa ollut aikamoinen työ, eikä suurin osa ajasta todellakaan ole mennyt itse kirjoittamiseen...


Tällä viikolla sain osakseni myös vähättelyjä (ei nyt tosin ihan henkilökohtaisia) gradun työläydestä puhuessani. Kuulemma humanistista gradua ei lasketa! Voisin kyseiselle ihmiselle suositella seitsemänkymmenen sivun kielitieteellistä kirjoitelmaa ruotsiksi, mitä luulette onnistuisikohan? ;) Ihan tyhmää että vieläkin törmää tuollaisiin asenteisiin. Voin kyllä sanoa että gradun palautuksen jälkeen oli aika raato olo. Toisaalta helpotti, mutta silti saan vielä jännätä mitä korjattavaa tulee (sitä varmasti tulee) ja minkä arvosanan tuosta työstä lopulta saan. Tällä hetkellä tosin tuntuu ettei se arvosana ole läheskään tärkein, vaan ykköseksi nousee ne maisterin paperit, joilla saatan saada jopa oman alan työtä. :) Yhden ystävän kanssa mietittiin tätä graduntekokevättä ja jaettiin samat tunnelmat juoksupyörään joutuneesta  hamsterista... Vaikka kuinka uurastaa, ei hommat koskaan lopu ja jatkuva stressi on päällä silloinkin kun makaa lahnana sohvalla. 


Kuvissa meidän tämän hetkisiä kasveja. Ne kun kuulemma ovat oikein trendikkäitä tänä keväänä. ;) Ihan kasvimaaksi tuota minun purkkipuutarhaani ei vielä voi kutsua, mutta auringonkukat kasvaa ihan järkyttävää tahtia! Kuten kuvasta näkyy, niille pitäisi jo hommata jonkinlaisia tukikeppejä. Tässä ovatkin suunnilleen ainoat tämän viikon aikana ottamani kuvat... Kaupan pyttipannu ei ole kovin kuvauksellista ja kotikin on ollut melkoinen kaaos kun paperipinoja kasvaa siellä täällä. Kirjapinoista puhumattakaan. Kun säilytystilaa ei oikein ole - eikä työtilaa - niin sekamelska valtaa koko kämpän keittiöstä alkaen. 


Nyt minulla on suunnitelmissa ainakin yksi korusetti, ehkä sen oman ison koruprojektin tekoa ja tekisipä mieli maalatakin jotain... Toivotaan, että gradun jälkeinen tyhjyys ei tapa tätä innostusta! 

Mukavaa keskiviikkoa, minulla on kauan kaivattu vapaapäivä...! 

2 kommenttia:

  1. Onnittelut urakan saamisesta jo noin hyvään vaiheeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D opiskelujen loppu lähenee... :0

      Poista