2015-03-27

Perjantainen perhosorkidea

Kiertelin tänään Hullujen päivien kasviosastoa uudet kukkaset mielessäni. Joulukuusena toimineelle huonekuusille kävi nimittäin köpelösti. Ensin kai kastelin sitä liikaa ja oksat lörpähtivät. Annoin vähän aikaa kuivahtaa, ja niinpä ne oksat sitten kuivuivat vähän turhan rapeiksi ja ruskeiksi. Ei ole minusta hortonomiksi siis. Annoin kuitenkin taidoilleni tänään uuden tilaisuuden ja ostin ah niin vaikeasti hoidettavan perhosorkidean. Vähän olisi tehnyt mieli myös isompia huonekasveja, mutta ruuhkassa kuskaamisen takia saivat jäädä odottamaan muita onnellisia koteja. 


Suomen orkideayhdistykseltä löysin hyvät ohjeet perhosorkidean hoitoon: kastellaan sitten kun juuret muuttuvat hopean harmaiksi. Paikkansa orkidea löysi, ainakin toistaiseksi, ikkunan edessä olevalta TV-tasolta. Siihen paistaa aamuaurinko, mikä ilmeisesti on ihan ok. 

Uskalsin tämän orkidean ostaa, kun kerrankin sai suhteellisen halvalla. Tarpeeksi monta kalliimpaakin kukkasta on kuoletettu - toivottavasti kasveilla ei ole tunteita! Sieväkin se on noin kukkiessaan. Kesätöissä palvelutalossa ihastelin aina yhden mummon hulppeaa orkidea-ikkunalautaa, se oli niin kaunis. Ehkäpä niille juteltiin kauniisti. 


Viikonlopun kunniaksi ostin itselleni suklaata pistaaseilla ja seuraksi ihan pelkkiä pistaaseita pistaaseilla. Toimiva sipsin korvike! Nyt otan vielä pienet päiväunet ja sitten siivoan loppuun... Viikonloppu on ehdottomasti mukavampi aloittaa siistissä kodissa :) Ihanaa perjantaitunnelmaa kaikille! 

- Miina

2 kommenttia:

  1. Oijoi, tuo suklaa mahtaa olla taivaallisen hyvää? Pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kyllä oli, meni ihan hetkessä :D :D Kannattaa!

      Poista