2015-03-24

Miniloma Tukholmassa

Kävin viikonloppuna minilomalla Tukholmassa, kaupungissa, jossa en ollut ennen käynyt mutta joka ehdottomasti kuuluu jokaisen tulevan ruotsinopen käydä katsomassa. Nyt siihen tuli sopiva tilaisuus ja siskon kanssa kävimme pikkuisen pyörähtämässä tuossa Pohjoismaiden suurimmassa kaupungissa. :) 

Ja tiedättekö mitä tein siellä? No luonnollisesti kuvasin maiseman eteen pyrähtänyttä pulua:Päivä meni nopeasti kaupungilla pyöriessä. Vähän oli huono onni voinnin suhteen, mutta kaikesta huolimatta saatiin ihan hyvä kaupunkikierros tehtyä. Tarkoituksena oli tutustua Södermalmiin mutta siellä näytti sunnuntaina todella uniselta, joten muutimme suunnitelmaa ja kävimme vanhassa kaupungissa ja Tukholman keskustassa. 

Pakollinen turistikuva piti tietenkin ottaa. Satuimme johonkin vahdinvaihtoon yleisöksi, olihan se ihan hauska tapahtuma vaikka satoikin lunta ja tuuli aika kovaa. :) 

Laivan kannelta oli kauniit näkymät ja kumma kyllä siellä tuuli vähemmän kuin Tukholman tai Helsingin keskustoissa. Olin ensimmäistä kertaa laivalla, ihan hyvä saavutus 24-vuotiaalle. (Ps. laiva ei uponnut.)


Ostin Granitista ruotsinkieliset jääkaappimagneettisanat, hauskaa, vaikka saisi olla kyllä enemmän noita sanojen taivutusmahdollisuuksia. Ihastuin taas ruotsinkieleen sitä kuullessani, ja innostus gradun raapimistakin kohtaan kasvoi pienen loman myötä.  Tämän aamun hengentuotoksessa ehkä kuvaavinta on tuo alku, måndagin sijaan taitaa oikeasti jo tisdag, ja meikäläisen pitäisi nyt ottaa kiinni koko loppu- ja alkuviikon gradulusmuilut! Hah, vinter tänker verkligen att döda allt igen -kuvaa myös tämän aamun tunnelmia: lunta tulla tupruttaa vaikka minä olen jo ihan keväässä! 

Nyt taas opiskelun pariin...! Mukavaa alkuviikkoa! :) 

2 kommenttia: