2015-03-20

Aamun kolme aurinkoa

Aurinkoista perjantaita kaikille! 

Tänä aamuna en uskaltanut katsoa aurinkoon päin (en kerinnyt askarrella sitä pahvilaatikkoa enkä edes foliohattua ;)), joten käänsin katseeni ihan toiseen suuntaan. Ja kas, kolme keltaista aurinkoa ilmestyi aamupalalleni:


Heh heh, naapurit varmaan katsoivat että nyt se hullu siellä kuvaa jo paistinpannujaankin. En antanut sen häiritä, oli jotenkin niin söpö näky ;) 

(Näin tänään myös toisen söpön näyn, kun lähikaupan Molokeja tyhjennettiin ja ne näyttivät ilmassa roikkuessaan ihan tammenterhoilta. Tammenterhoilta! Joku on vissiin unen tarpeessa...!)

Oikeasti ihanaa että on perjantai. Jossain välissä minustakin on tullut viikonloppujen perään haikailija... Kai se iski samaan aikaan kuin ymmärrys siitä etten ehkä jatkakaan ikuisesti yliopistolla enkä vietä humanistin vapaita perjantaita maailman tappiin asti. Stressi valmistumisesta on muutenkin päällä, mietin miten saan kaiken valmiiksi ja entä jos en pääsekään tenttejä läpi enkä ehdi enää uusia niitä ennen kesää. Fiksu olisi ajatellut näitä jo vähän etukäteen eikä ennen tenttiä kahdelta yöllä. Viime päivät on mennyt nimittäin tiiviisti tentteihin lukiessa: ah monikulttuurisuutta ja ah suomen rikasta, vaihtelevaa ja produktiivista kieltä kaikkine monimutkaisine rakenteineen (bongaa -ine-komitatiivit).
Yllä olevassa kuvassa viimeöisiä, epämääräisiä muistiinpanojani suomen eri nominityypeistä. Kuka niitäkin on niin paljon kehittänyt? Entä kuka keksi, että verbeihinkin voi laittaa paikallissijojen sijapäätteitä? Miksi ihmeessä subjekti voi olla genetiivissä? Ihan höpö kieli.

Oikeasti olen ihan innoissani näistä ja oivalsin monta kivaa juttua suomenkielestä :) 

Nyt otan kyllä päiväunet ja toivotan kivaa viikonloppua! Toivotaan yhdessä ettei se takatalvi tulekaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti