2015-02-24

Sydänriipuksesta koruksi

Sain vihdoin tehtyä ystävänpäivän toivotuksessakin näkyneen kieputtelemani sydänriipuksen koruksi asti. Ehkä vähän yllättäen yhdistin sydämen violetteihin ametisteihin. 


Sydänriipus on ihan vapaalla kädellä (mutta tietenkin pihtien avulla) kieputeltua 0,80 millistä hopeoitua lankaa. Kieputtelin ensin löyhän sydämen muotoisen riipuksen ja lisäsin sitten siihen mieleni mukaan kerroksia. Lopuksi tein pyörökärkisillä pihdeillä mutkia lankoihin, jolloin sydän tiivistyi ja kokokin pieneni. Langan päät työnsin monen langan alta mutkitellen tuonne mahdollisimman syvälle sydämen sisälle. Sen kummempia solmuja riipus ei minusta kaivannut, ja hyvin ovat päät pysyneet piilossa. Usein laitan itse tekemieni riipusten päälle myös lakkakerroksen, joka sekin kovettaa sydäntä muotoonsa.


Yllä oleva kuva kertoo jotain korunteon ajankohdasta ja violettien värisävyjen kuvaamisesta pimeällä ;) Aioin ensin ripustaa riipuksen ketjuun kahdesta kohtaa, mutta se ei näyttänytkään hyvältä sillä kieputeltu sydän ei tosiaan ole ihan symmetrinen. Sydämen epäsymmetrisyys vain korostui, joten lopullisessa korussa se killuu vinossa.


Noita violetteja ametisteja olen vähän säästellyt, ne ovat niin kauniita ja ihanan tuntoisia. Enemmän ne kuitenkin pääsevät esille korussa kuin laatikon pohjalla, joten turhahan niitä on siellä hillota... 

Ametistien lisäksi tässä korussa on hopeoitua korumetallia ja hopeoitua papuketjua. Lukon väänsin itse, eikä siitä tullut kovin toimivaa näin ohuesta langasta. Varmaan myöhemmin vaihdan lukon jos koen sen vielä tarpeelliseksi. 


Laitoin kaikki ametistit kaulakoruun, joten korviksiksi asti niistä ei riittänyt. Noihin violetteihin swaroihin koru kyllä sopii ihan täydellisesti. :) Koru ei ihan mene pään ylitse, mutta on kuitenkin selvästi kaulamallia pidempi. 

Mitä tykkäätte sydänkaulakorusta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti