2015-02-04

Mustikasta energiaa aamuun

Täällä taas olen superhelppoine supersmoothieineni. :) Mustikka on yksi lemppariruuistani, syön sitä joka päivä jonkin verran, ainakin iltapalalla. Vähän ristiriitaisesti kyllä vihaan mustikassa käyntiä. Viime kesän ainoa mustikkareissu oli melkoinen fiasko ja tällä hetkellä ostan mustikkani kaupan pakastealtaasta. :) Eiköhän se silti samaa tavaraa ja superfoodia ole! 

En ole vielä keksinyt yhtään pahaa smoothieta. Laitan kaikkea kaapista löytynyttä sekaisin, ja aina on tullut juotavan makuista, yleensä hyvää. Ehkä oikein voimakkaita yrttejä en aamujuomaani sekoittaisi, mutta mm. rucolaa olen joskus kokeillut ja ihan ok:lta sekin maistui. 
Mustikkasmoothie:

Mustikoita
Salaatinlehtiä
Pinaattia (pakaste)
Mangoa (pakaste)
Appelsiini
Inkivääriä
Selleriä
Mantelimaitoa
Vettä

Kyllä näitä juomalla saa kivasti kasviksia jo heti aamupalalla ja herää hyvin (liian pitkäksi venähtäneiden) yöunien jälkeen. Tavallisesti ei tulisi mieleenkään syödä samalla kertaa mustikoita ja selleriä, mutta smoothiessa nekin sopivat ihan hyvin toisiinsa. Enkä varmaan koskaan lopeta kuvaamasta kasviksia, minusta ne näyttävät niin näteiltä! :) 


Mustikka antaa kivasti väriä smoothielle, mutta pinaattiin yhdistettynä väristä tulee vähän turhan ruskea. Onneksi maku oli oikein mainio ja mustikan terveysvaikutukset nyt toivottavati iskevät kaikki kerralla jotta saan lopunkin nuutuneen olon pois. ;) 

Nyt on onneksi jo herkku-helmikuu (heh) ja ajattelin tänään viimeinkin suunnata karkkiostoksille... 

2 kommenttia:

  1. Smoothiet on tosi hyviä munkin mielestä. Useammin vaan pitäisi blenderi kaivaa kaapin uumenista. No miksei se talven ajan vois olla pöydälläkin. Mustikka tosiaan on superfoodia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin saan paremmin tehtyä noita kun välineet ovat esillä, eikä se blenderi niin ruma edes ole ettei kävisi teenkeittimen ja leivänpaahtimen seuraan :)

      Poista