2015-02-13

Kesäkurpitsapastaa valkosipulilla

Hahaa nyt seuraa taas ruokajuttuja! Ihmisenhän pitää syödä joka päivä, joten oletan että helpot arkiruuat ovat ihan tervetulleita. Tämä on taas sellainen yhden hengen ruoka-annos: kesäkurpitsapasta, eli kesäkurpitsan suikaleet pannulla paistettuna. Valmistamiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti joten tämä onnistunee myös vaikka olisi perjantai ja 13. päivä. ;)Kesäkurpitsapastaan (1:lle) tarvitset:

1 kesäkurpitsa
voita
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan vähempikin riittää)
suolaa
pizzamaustetta 
mustapippuria


Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleita. Jätä siemenosa käyttämättä. Hienonna valkosipulit ja kuullota niitä öljy-voi-yhdistelmässä pannulla. Voista tulee ruokaa makua, mutta varmasti saat suikaleet kuullotettua myös pelkässä oliiviöljyssä. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja paista pari minuuttia. Sen jälkeen mausta ja syö sellaisenaan tai jonkin kastikkeen lisukkeena.


Ohjeen olen alunperin napannut Karppisiskot -blogista joten en ota siitä kunniaa itselleni. Kuvassa  papu-tomaattikastiketta ja yksi annos kesäkurpitsapastaa. Ei tämä kyllä välttämättä pastaa muistuta muuta kuin ulkomuodoltaan, mutta hyvää tämäkin on. :) Kesäkurpitsa on muutenkin yksi lemppareistani, ja esimerkiksi täytetyt kesäkurpitsaveneet ovat aika mainiota pikaruokaa...

Herkullista viikonloppua! <3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti