2015-01-08

Saako blogi muuttua?

Otsikon kysymystä olen pohtinut jo pidemmän aikaa, sillä tällaisenaan tämä blogi ei enää vastaa toiveitani ja tavoitteitani. Kirjoitukset ovat harventuneet ja harventuneet, jokaista korua en enää jaksa tänne laittaa ja listata siihen käytettyjä tarvikkeita. Se ei vain tunnu enää mielekkäältä. Korublogia on ollut kiva pitää ja täältä näkee mainiosti omien taitojen ja silmän kehittymisen. Myös kuvaustaidot ovat kehittyneet aika roimasti näiden reilun neljän (!) vuoden aikana ja monet kommenttiboksin vakiokommentoijat ovat tulleet läheisiksi. Nyt tekisi kuitenkin mieli jo kirjoitella tänne muustakin kuin vain koruista, vaikka tähän asti olen pyrkinyt pitämään muut asiat blogin ulkopuolella. Ehkä haluaisin sittenkin pitää julkista päiväkirjaa? Koruja en tietenkään ole unohtamassa. Nyt vuoden alusta uudistin nettisivujani ja kauppaani, ja uudistuksen halu ulottuu vähän joka alueelle. Blogikin olisi niin kiva herättää uudestaan henkiin! Luvassa olisi korujen lisäksi ainakin valokuvia, ehkäpä gluteenittomia reseptejä, askartelua, ehkä sisustamista ja kaikkea, mihin milloinkin satun höyrähtämään. 

Miksi en sitten vain perusta uutta blogia? No, tämä blogger on ollut toimiva ja helppo blogialusta enkä halua jättää tätä blogia kokonaan hunningolle. En näe myöskään ideaa kahden erillisen blogin ja vielä nettisivujenkin pitämisessä. 


Haluaisin uudistaa tuota Minden korut -otsikkoakin, koska se on niin rajaava. Muutamia hupsuja ideoita olen pyöritellyt, mutta en  halua mitään tekotaiteellista. Jos keksitte jotain hauskoja nimiehdotuksia, niin laittakaa tulemaan kommenttiboksiin. 

Mitä mieltä olette tällaisesta muutoksesta? Pysyttekö lukijoina, vaikka alan hölistä täällä omiani? :) 

Terkuin,
Miina 

13 kommenttia:

 1. Olen miettinyt ihan samaa oman blogini kanssa ja välillä toki olen muusta kirjoittanutkin. Ihan hyvä idea ja pääasia, että päivityksiä tulisi vähän useammin. Minä ainakin luen muitakin juttuja mielelläni ja pysyn lukijana:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!:)Tämmöisenään tämä blogin aihe on aika rajattu. Olen lukenut sinulta muitakin postauksia, ja ehkäpä sekin on yksi syy miksi alunperin aloin edes miettiä koko asiaa. Ja sitten iski kyllästyminen ja kirjoitukset harvenivat eikä kirjoittaminen tuntunut enää niin kivalta. Jospa tää tästä, kiva kun otit kantaa asiaan! :)

   Poista
 2. Minun mielestäni blogi saa muuttua. Ehkä sen välillä pitääkin muuttua. Niinhän me ihmiset, blogin kirjoittajatkin, muutumme. Blogi saa olla kirjoittajansa näköinen.

  Itse keskityn lukemaan tietyn aiheisia blogeja aina höyrähtämiseni mukaan, mutta ei minua haittaa muun aiheisetkin kirjoituksetkaan. Jos postauksen aihe on kaukana omasta kiinnostuksen kohteestani, hyppään sen postauksen yli ja palaan lukemaan taas seuraavaa. Joskus tulee upeita ahaa-elämyksiä uusista jutuista, kun niitä ikäänkuin vahingossa eksyy lukemaan.

  VastaaPoista
 3. Saa ja pitääkin välillä muuttua, niin pysyy asiat tuoreina ja mielenkiintoisina.
  Minä ainakin luen myös muita juttuja ja pysyn lukijanasi :)

  Minun blogilleni kävi vähän päinvastoin, aloitin kirjoittamaan kaikesta mielenkiintoisesta vaan äkkiä huomasin postaileani vain koruista. Bloginimeni muuttamista se ei mielestäni vaatinut muun kuvauksen hiomista kylläkin :)

  VastaaPoista
 4. Okei, ehkä minä teidän kannustamana uskaltaisin kokeilla muutosta. :) Kiitos kommenteista! Olen kyllä ihan samaa mieltä, että ei pitäisi jäädä junnaamaan paikoilleen. Nimen haluaisin muuttaa sitten vastaamaan enemmän sisältöä. Saa nähdä miten tässä käy! Jotenkin vähän nolottaakin alkaa kokeilla julkisesti jotain itselle ihan uutta...

  VastaaPoista
 5. Kyllähän blogi saa muuttua. Mielestäni on kuitenkin helppo esim. otsikon perusteella arvioida kiinnostaako postaus ja sitten lukea mikäli kiinnostaa tai skipata, jos ei liippaa omia kiinnostuksen aiheita. Ei se sen kummempaa! Tottahan toki blogi on aina kirjoittajaansa varten ensisijaisesti, eli rohkeasti vaan postailemaan niistä aiheista mitkä kiinnostaa :). Miten olisi uudeksi nimeksi: Minden metkut ? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauska nimiehdotus, laitetaan sekin korvan taakse! :D Olette ihanan ymmärtäväisiä :)

   Poista
 6. Tottahan toki muutoksia kannattaa suosia ja niin kuin Suvi N tuossa kirjoitteli jokainen lukee sen postauksen mikä tuntuu kiinnostavalta. Mutta ratkaiset asian niin tai näin, lukijana pysytään :)

  Itse tein alkuun samaan blogiin juttuja ihan eri maailmoista, sitten erottelin muut jutut koruista välilehdelle, jonka jälkeen tein kerran vielä remonti ja tällä hetkellä pidän kolmea blogia ja jokaisesta blogista linkitys toisiin blogeihin. Sen kyllä huomasin, että kahdessa muussa blogissa menee välillä jutut sekaisin tai ei ne ehkä sekaisin mene, sopivat vaan molempiin blogeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä taas ajattelen että on helpompi seurata kävijämääriä ym. jos on vain yksi blogi, ja onhan siinä tietenkin enemmän tekemistäkin kolmessa blogissa kuin yhdessä... Ja olen kyllä kiintynyt tähän blogiin, ettää ehkä luontevinta olisi jatkaa tästä samasta! :)

   Poista
 7. Aika monella blogikamulla puhaltavat uudet tuulet. Mullakin mielessä neuletöiden laittaminen korujen lisäksi blogiini mutta en tiedä.. Pitäiskö meidän muuttaa vähän blogien nimiä ja pysyä yhdessä blogissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää puhaltavan! Aika moni on hoksannut, että ei niistä koruista välttämättä vuosien harrastamisen jälkeen enää jaksa samalla tavalla ihan jokaisesta intoilla. Vaikka kuinka mielellään niitä tekeekin, niin välillä minusta on tuntunut vähän tyhjäpäiseltä kirjoittaa niistä. :D Ajattelin muuttaa blogin nimeä, vielä on vähän auki että mitä laittaisin... ehkä pitäydyn jossain tosi simppelissä!

   Poista
 8. Saa muuttua! Ja pitääkin itseasiassa jos siltä tuntuu, mullakin pitäisi, että jaksaisi taas innostua bloggaamisesta. Oma blogini oli alunperin sekalaisempi, nyt se on luettelo valmistuneista jutuista ja niiden päivittäminen on aavistuksen (eli paljon) tylsää, vaikka se sinänsä toimiikin, eli niiden perusteella asiakkaat tekevät uusia tilauksia. Mutta siis, into pitäisi taas löytää jostakin ja antaa blogin rönsyillä, niin uskoisin sen olevan kiinnostavampaa ja mieleenjäävempää. Yhden blogin kannalla olen minäkin, eikä tosiaan vähennä kiinnostusta blogia kohtaan vaikka siellä olisi välissä joku ei niin kiinnostavakin postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinpä. Sepä se on mullakin ongelmana että bloggaaminen on alkanut tuntua mainostamiselta, ja vaikka tätä kautta minunkin nettikauppaani aika usein päädytään niin silti tekis mieli antaa itsestäänkin enemmän tänne. :) Saapa nähdä osaanko edes muusta kirjoittaa :)

   Poista