2015-01-29

Herkkuruokaa yhdelle

Onneksi on jo tammikuun loppu ja kohta loppuu myös herkuton kuukausi. Kuulen jo suklaakakun ja laskiaispullien kutsun ;) Jaan nyt näitä ruokaohjeita, vaikka oksennustaudin jälkeen oma ruokahaluni ei olekaan vielä ihan palautunut. Pysyttelin hengissä kirsikkatomaattien ja pähkinöiden lisäksi erilaisten smoothieiden avulla ja nyt ne tulevat jo ihan korvista. Pitänee pitää siis pieni tauko niiden vääntämisestä, vaikka aika käteviä sairastamisruokia ovatkin. Tein aina vähän isomman annoksen jääkaappiin ja lipittelin sitä sieltä pikkuhiljaa... Hedelmät ja marjat ovat oikeastaan ainoita ruokia joita kipeänä tekee mieli ja niiden syöminen nestemäisenä tuskin teki kauhean pahaa nestetasapainollekaan :)

Mutta viime viikolla tein oikeaa herkkuruokaa yhdelle. Olen kuullut että monella yksin asuvalla jää ruuat laittamatta sen takia, että mitään ei voi tehdä sellaista sopivaa yhden hengen määrää. Olen itsekin nyt päässyt (joutunut) myös vähän maistelemaan tätä ruuan laittamista yhdelle hengelle - ja voin sanoa että aika montaa ruokaa voi laittaa vain yhden hengen annoksen. En itsekään tykkää mikrossa lämmitetyistä eilisen päivän jämistä, joten tällaiset ohjeet olisivat ainakin minulle ihan tervetulleita etten söisi tonnikalapastaa ihan joka päivä. :D  

Tämä asia tuli oikeastaan mieleen työntäessäni yhden hengen uunipaprika-annosta uuniin. Se näytti niin yksinäiseltä paprika-paralta (vaikka ei paprikoilla välttämättä niitä tunteita niin kauheasti olekaan?). :)


Ohjeena on lähinnä ostaa yksi jättipaprika kaupasta, sulattaa pakastimesta (vesihauteessa on minusta nopein!) yhden hengen annos jauhelihaa ja paistaa se pannulla, maustaa, viipaloida kasviksia vähän sekaan, nostella fetajuustoa purkista muiden täytteiden kanssa paprikan sisuksiin ja raastaa päälle vähän juustoa.  Helppoa ja aika nopeaa, vaikka paistoaika 175:ssä asteessa olikin 20 minuuttia. :)Hyvää oli, ja kannatti syödä vaikka yksin olinkin. Tekee hyvää rauhoittua edes hetkeksi herkullisen ja terveellisen ruuan syömiseen, sillä niin usein tulee tehtyä kaikkea muuta yksin syömisen lomassa. Tulipa siis todettua että tekosyy oli sekin syy, ja ruokaa kannattaa tehdä vaikka syömässä olisinkin vain minä itse... :)

Nyt tuntuu että tänään on ensimmäinen suht terve päivä pitkään aikaan. Ihanaa, :) Kivaa torstaita myös teille kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti