2015-01-24

Helppo, kirpeä terveyssmoothie

Kummasti nämä vihreät, vähän ällöttävän näköiset mutta oikein maukkaat juomat ovat vakiinnuttaneet asemansa aamupalapöydässäni. Yhteen aikaan pääni löi ihan tyhjää smoothieiden kanssa ja etsiskelin netistä helppoja ohjeita. Aika usein ohjeissa oli vähintäänkin macaa, spirulinaa ja muutamaa supermixiä, joista en henkilökohtaisesti innostu, joten ajattelin että ehkä näiden oikeasti yksinkertaisten smoothieiden perässä joku koluaa nettiä ja päätyy blogiini. Tuo makeuttamaton mantelimaito voi jollekin olla yhtä outo kuin acai-jauhe minulle, mutta sanoisin että sen voi aivan hyvin korvata tavallisella maidolla jos maidon mausta pitää. Tai mehuakin voi tietenkin käyttää maun mukaan. Mantelimaitoa ostan itse Prismasta tavallisella kauppareissulla eikä se siis minusta vaikeuta tätä hommaa yhtään. Nykyään käytän mantelimaitoa kahviinkin, hyvää, kun siihen tottuu! :) 


Tämä smoothie on kirpeän makuinen ja idea tähän lähti jääkaapissa olleesta inkiväärin juuresta. Inkiväärihän on superterveellistä. Kiinassa sitä kuulema käytetään reumapotilaiden hoitoon ja ihan Suomessakin sen sanotaan lievittävän flunssaa ja tulehduksia sekä auttavan vatsakipuihin. Ei yhtään pahoja vaikutuksia näin flunssa-aikaan. 

(Inkivääri muuten tuoksuu ihan niille BonBonin punaisille kalakarkeille, sekään ei minua haittaa!)


Kippis!

Juoman ainekset ovat:

Kiivi
Pala inkivääriä
Muutama tyyny pakastepinaattia 
Kourallinen salaatinlehtiä
Sitruunamehua puristettuna ja vähän hedelmälihaa
Varsiselleriä
Muutama kuutio pakastemangoa
Makeuttamatonta mantelimaitoa 


Inkiväärin pala oli sellainen peukalonpään kokoinen ja siitä irtosi ihan kiitettävästi makua. Käytä vähemmän jos et tykkää kirpeästä. 

Salaatinlehdistä valitsen usein vähän tummempia lajikkeita, niissä on enemmän ravintoaineita. Pakastepinaattia ja mangoa käytän siksi, että niitä on aika helppo käyttää pakastimesta ja että saan juomasta tarpeeksi kylmää. Tuoreita pinaatteja ja mangoja käyttäessä lisäisin juomaan jääpaloja. Lämmin smoothie on nimittäin vähän sama asia kuin kylmä kahvi.

Viimeinen kuva vielä havainnollistaa, että en minä ihan pelkällä pupunruualla aamujani aloita. Tuhti munakas kylkeen niin jaksaa paremmin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti