2013-11-14

Musta avainnauha

Tein mustasta nahkasta ja mustista lasihelmistä avainnauhan. Oli hieman haastetta tehdä tätä mustalla työpöydällä ;) (Laitoin sit valkoisen alustan ja onkelma ratkesi.)

Kuvat puhukoon puolestaan:  

Nauhaan tuli yksi pieni punontavirhe, kääks. 
Avainnauha on tehty punomalla (wrap bracelet englanniksi) ja tarkoituksena oli nyt tehdä nauha ilman metalliosia. Nahkanauhat ovat ehkä niitä Saksasta ostettuja. Ohuempi lanka on ihan karhulankaa. Valitsin sen kestävyyden vuoksi ja laitoin langan kaksinkerroin. 

Tekniikka on aika iisi ja youtubesta löytyy mainiot videot sen opetteluun (wrap bracelet tutorial). Aloitus vaatii vähän kärsivällisyyttä. Ilmoittakaa jos kokeilette! Ainakin Gesi Helmitarinoita -blogista on myös tehnyt koruja tällä tekniikalla :) 

Ihana marraskuun aurinko paistaa!<3 

Kiva kun kävit :) 
t. Miina 

14 kommenttia:

 1. Tää on tajuttoman kiva! Kukaan muu ei sitä virhettä varmasti näe :-)

  VastaaPoista
 2. Mahtava! Oon jo jonkin aikaa pohtinut tuota tekniikkaa, mutta kiitos, nyt sain linkin opastukseen :) Ehkäpä harjoittelen joku päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Tuo on aika helppoa joten kannattaa kokeilla :)

   Poista
 3. Onpa kyllä upea, tuota(kin) tekniikkaa olis kiva kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiltavien tekniikoiden lista vain venyy ja venyy täälläkin ;)

   Poista
 4. Moi! Huomasin tossa jonkun sun vanhan postauksen jossa olit tehnyt plektrakorun ja ajattelin kysyä sulta vähän. Oisko sulla vinkkiä, miten muoviseen plektraan saisi tehtyä reiän ilman että se halkeaa? Poraaminen kävi ekana mielessä mutta samalla ekana tuli juuriki tuo halkeaminen mieleen, on kuitenkin keikalta saatu pleku niin ei viitsisi sitä ehdontahdoin pistää palasiksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaan vasta nyt. Olen tehnyt vain metalliseen ja puiseen plektraan reikiä, muovista en osaa sanoa :( käytin noihin plektroihin ihan tavallista porakonetta ja pahoin pelkään että muovipleku kyllä halkeaisi minullakin. :)

   Poista
 5. Ehkä sanomattakin selvää, että rakastuin! Tähän on muuten uponnut ihan kauhia määrä helmiä :o

  VastaaPoista
 6. Vielä piti lisätä, että toisin kuin vaijeriin pujoteltu avainnauha, niin tämä varmasti kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tähän muutama helmi upposi! Koru ei kuitenkaan ole ihan yhtä pitkä kuin tavallisesti kun tuli pyörätuolia käyttävälle ihmiselle :)

   Poista
 7. Itselläkin on ollut tarkoitus tätä kokeilla :) Nyt vaa pääs taas loppuu 1mm nahkanauha toisenlaista rannekorua tehdessä.. :( Ekasta kuvasta pikavilkaisulla katoin et tää on sellanen vetoketju avainnauha :D Toi on kyl kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainenhan olis vetoketjuavainnauha? Ei passaa googlettaa tai sitten pitää kokeilla ;) kuulostaa nimittäin kiinnostavalta :)

   Poista
 8. Suosittelen näihin koruihin vähintään 1,5mm nahka -tai vahattua puuvillanyöriä. Itse käytän yleensä 2mm paksuista rannekoruissa ja 1,5mm sopii varmaan tällaisiin kaulajuttuihin, vai minkä paksuista Miina käytti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin millistä! :) ihan hyvin siitäkin onnistui minun mielestä. Ei tullut liian leveää :)

   Poista