2013-08-23

Kastehelmet jatkopalalla ja Kampin käsityökortteli

Olen tehnyt taas viime aikoina näitä Kastehelmi -koruja. Kiva kun ovat suosittuja, sillä minusta nämä ovat niin ihana lahja vaikka kummitytölle! :)  Ja miksei kummipojallekin??

Minulta kysyttiin mahdollisuutta saada kaulakorun mukaan myös nk. jatkopalaa, jolla korua saa pidennettyä myöhempää käyttöä varten. Koska helminauhaa ei voi jatkaa kun se on kerran solmittu, nämä jatkopalat toimivat yleensä lukoilla. Minusta tuntuisi hassulta tehdä muutaman sentin mittaista helminauhan pätkää, jolla ei voi oikein tehdä mitään, joten päädyin vauvan ranteeseen sopivaan rannekoruun jota voi käyttää vaikka heti ristiäisissä yhdessä kaulakorun kanssa :)


Toinen vaihtoehto olisi laittaa kaulakorun mukaan muutaman sentin verran irrallisia helmiä, jotka voisi sitten myöhemmin solmituttaa kaulakoruun... eli koko koru solmittaisiin myöhemmin uudelleen :) No, en tiedä pysyisivätkö jollakin tallessa ne helmet esimerkiksi rippijuhlia varten? Ja  helmien solmituttaminenhan tietenkin maksaa sitten muutaman kympin lisää. :)


Nojoo, minusta tämä rannekoru + kaulakoru setti on toimivin. Yhdistettynä korussa on kaksi lukkoa. Ja tuo rannekoru oli niin söpö ja pieni ja ihana tehdä! Lyhyen gallupin mukaan 12-13 senttisen korun pitäisi hyvin mahtua pienelle vauvalle ranteeseen.

Siellä ne on sifonkipussissa :) 

Rusetit ovat satiininauhaa ja lukot 925 hopeaa.

Viimeisessä kuvassa näkyy vielä hyvin helmien muoto. Ne eivät ole täysin pyöreitä ja väri on luonnonvalkoinen. :) Helmien väleissä näkyy pienet, silkkiset solmut. 

"Button" -helmet
Muistutuksena vielä, että koruja ei koskaan ole tarkoitettu lasten leikkikaluiksi ja niiden käyttö vaatii aikuisten valvontaa. :) Näissäkin koruissa on lenkit, joiden pitäisi ensimmäisenä pettää jos lapsi vaikka jää roikkumaan korusta johonkin. En suosittele koruja käytettäväksi leikkipuistoissa ym. 

Kastehelmet on nyt loppuneet nettikaupasta ja tarkoituksena olis tehdä niitä pian lisää. Teen varmaan  valmiiksi jatkopalojakin, niin seuraavalle sellaisen tilaus on helpompaa... :) Myös sähköpostitse voi ihan hyvin kysellä. 

Loppuun vielä mainos Suomen käsityöyrittäjien omasta tapahtumasta:

Tällä mainoksella osallistun itse arvontaan. 

Kampin käsityökortteli on siis tapahtuma, jossa myyjinä toimii vain Y-tunnuksen omaavia suomalaisia käsityöyrittäjiä. Paikalta ei siten löydy kiinalaisia turisti t-paitoja tai lapsityövoimalla tehtyä krääsää. Minä itse en ole menossa paikalle, koska en ehdi (enkä jaksa) Helsinkiin asti lähteä. Luvassa on varmasti upeita käsitöitä, menkää paikalle kaikki kynnelle kykenevät ;) Tuolloin Narinkkatorilta löytyy ainakin laadukkaita vaatteita, koruja, astioita, laukkuja ja sisustustavaraa. Lisätietoja löydät Facebookista: https://www.facebook.com/Kasityokortteli 

Näin. 

Mukavaa viikonloppua kaikille! :) 

t. Miina

1 kommentti:

  1. Miten sulla noi satiini (?)nauhat ovat kestäneet rusetilla? Itse olen satiini- ja organzanauhoista rusetteja tehnyt helmiin, mutta eivät tunnu kestävän vaan kokoajan joutuu solmia uudestaan..

    VastaaPoista