2013-06-05

Valkoinen äitiyskoru

Tämä blogirassukka on ollut hylättynä taas ihan liian kauan. Kuvavarasto on kuitenkin kasvanut, joten laitampa tänne näin ensiksi kuvia tekemästäni "mammakorusta". 


Tilaus oli miehisen yksinkertainen: "Semmonen samanlainen. Joku vaalee." Päädyin valkoiseen kun en uskaltanut vaaleanpunaista tai muuta imelää laittaa, ja toivottavasti väri ei kuitenkaan ihan pieleen mennyt.


Riipuksena hopeinen bola -pallo, joka kilisee vauvaa rauhoittavasti kun äiti sitä odotusaikana käyttää. Jennin kädet -blogista nappasin kauniin kuvailun korun ideasta: 

"Bola-koru helähtää kauniisti kun sitä liikuttaa. Ääni muistuttaa tuulen kuiskausta, sen kuulee, mutta sitä ei kuitenkaan kuule. Ääni on juuri niin voimakas, että se kuuluu korun kantajalle, mutta ei  kaikille ohikulkijoille. Erityisesti Bola -riipuksista pitävät odottavat äidit, sillä korun kaunis ääni rauhoittaa sekä syntymätöntä lasta että äitiä. Bolakoru onkin erityisesti tulevien äitien suosima odotuskoru. Kun käytät korua odotusaikana, vauva kuulee äänen samaan tapaan kuin äidin sydämenlyönnit. Odotusaikana Bola -korua voi käyttää pitkässä nyörissä jolloin se yltää vatsan päälle ja pienokainen kuulee äänen paremmin. Vauvan synnyttyä koru on tuttu esine; pienet korvat tuntevat äänen, pienet silmät katsovat tarkasti kaunista korua, ja pienet kädet hamuilevat sitä."Viimeisessä kuvassa näkyy korun pituus (minun päällä) :  


Korun helmet ovat lasia ja ne on solmittu perinteiseen tapaan. Tosin solmimislankana käytin paksumpaa ja hyvin kestävää nylonlankaa helmisilkin tilalta. Rusetti on ihan tavallista satiininauhaa. :)  

Toivottavasti koru on  saajalleen mieleinen ja pääsee ahkeraan käyttöön :) 

Ihanan kesäistä keskiviikkoa kaikille! <3 

t. Miina

Ps. Nyt on hyvä aika tilata uniikit rippikorut lahjaksi! Viime kesänä tein tämän hopeisen helmikaulakorun, mutta muunkinlaisia koruja on mahdollista tilata. Myös edullisemmat, hopeoidut rippikorut vaikkapa kaverille lahjaksi ovat mahdollisia. :) 

10 kommenttia:

 1. Kyllä on ihme jos ei ole mieleinen! Niin kaunis ja jos itse vielä olisin tuossa tilassa joskus, haluaisin ehdottomasti tuollaisen korun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on :) Ihmisillähän voi olla erilaisia makuja, ja joillekin tämä voi olla liian herkkis :D

   Poista
 2. Voi että, kaikkia ihanuuksia sitä on tullut muotiin sitten minun mamma-aikojeni jälkeen. Jos silloin, reilut 20 vuotta sitten olis ollut tuollaisia, olis varmasti mullakin ollut sellainen. Aivan ihana idea ja upea koru.

  Mitä, onks vaaleanpunainen muka imelä? ;) Olishan siihen voinut sitten laittaa tasapuolisuuden nimissä vaaleansinistä tai -vihreää ;) Mutta oikeesti toi valkoinen on just passeli väri tuohon herkkään koruun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaaleanpunainen minusta ole liian imelä, mutta voi se olla vähän sellainen väri, ettei ihan kaikkien vaatteitten kanssa sovi :) Eikä tyttömäisyys välttämättä muutenkaan ole kaikkien juttu :D Ja ajattelin myös, että jos on vaaleanpunainen äitiyskoru, niin oletetaanko sitten että tyttövauvaa odotetaan? :)

   Poista
 3. Kaunis, minäkin tilaan joskus tarvittaessa tälläsen!

  Tuo lopun rippikoru-lahja vinkki oli hyvä, koitin jo miettiä joko tuon toisen puoliskoni vanhin kummityttö olis rippikouluiässä, mutta ei se taida tänä kesänä vielä...muistuta taas vuoden päästä :P

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis, sopivan herkkä ja ajaton. käy varmasti monenmoisen vaatteen kanssa!

  VastaaPoista
 5. Voisin kuvitella, että armas ukkoseni on juurikin tuollaisen tilauksen tehnyt ;) ja kyllä, erittäin mieluinen koru on, paljon jo käytössä. Valkoiset helmet oli just oikee väri mulle :) kiitos!

  VastaaPoista