2013-03-20

Bolakoru

Tein vauvaa odottavalle tuttavalleni synttärilahjaksi ihanan bolakorun. 

Bola- eli äitiyskorun (voidaan kutsua myös maya-kelloksi, rakkaalla lapsella on monta nimeä) ideana on riipus, joka helisee. Nämä korut ovat suosittuja juuri odottavien äitien keskuudessa, koska niiden taustalla on kaunis ajatus siitä, että riipuksen hiljainen helinä rauhoittaa sekä lasta että äitiä. Kohdussa olevan vauvan kerrotaan myös kuulevan bolariipuksen helinän samaan tapaan kuin äidin sydämen lyönnit tai puheäänen ja äänestä tulee tuttu ja rauhoittava myös syntymän jälkeen. :)Koru on pitkä, muistaakseni 80-90cm, jotta se ylettyy vatsan päälle. Helisevä pallo on 925 hopeaa, helmet helmiäislasihelmiä ja söpistelyn vuoksi solmin koruun vielä sifonki(?)nauhasta rusetin.

Bola- eli äitiysriipus eli mayakello.
Tiukat solmut saa helminauhan vähän kiemurtamaan, pitäis kuitenkin löystyä käytössä :)

Solmin helmistä helminauhan niin että jokaisen helmen välissä on solmu. Koru on tosi kestävä, mutta ei sillä mitään autoja silti kannata hinailla... Jos oikein muistan, niin korua suositellaan käyttämään raskausviikolta 20. lähtien. 

Omasta mielestäni korusta tuli kiva, ja tuon riipuksen helinä oli oikeastaan aika koukuttava kun korua varsin täällä kotona vähän kokeilin. Teki mieli kilistellä riipusta silloinkin kun olin paikallaan :) Näitäkin voin tehdä muillekin jos kiinnostuit. 

Liityin muuten Pinterestiin jokin aika sitten ja sen takia tänne blogiinkin ilmestyi Pin it -nappulat. En kyllä osaa vielä Pinterestiä ihan kauheana käyttää. Saa kuitenkin pinnailla ja alkaa seuraajaksi! Mut löytää sieltä (vissiin) Miina V nimellä. Kuinka kekseliästä. ;) 

-Miina

Ja hei muuten, onko blogia nyt helpompi lukea kun tekstiä ei ole keskitetty? 

5 kommenttia: