2012-08-20

Nappikorvikset x 3

Otsikon mukaisesti olen tehnyt nappikorviksia ihan itselle :) 
Käytin epoksilimaa ja korvikset näyttävät ja tuntuvat tosi kestäviltä. 


Kymmenpenniset on kähvelletty miehen varastoista, tosin ihan luvan kanssa. Onpahan nyt minullakin yksi pari näitä wanhoja rahoja tallessa! ;) Ideana kolikoitten käyttäminen nappikorviksissa ei varmaankaan ole uusi, mutta tämä oli eka kokeilu minulle. 

Minulla ei ole nikkeliallergiaa, muutenhan kolikoita ei uskaltaisi korviinsa laittaa. Kymmenpennisten materiaalina taitaa olla kuparinikkeli. Lisäksi liimailin korvispohjiin lasi(?)kapusseja. Tykkään tuosta harjatun näköisestä pinnasta ja siitä että helmet eivät paina mitään. Neliön muotoiset vaalean lilat ovat suosikkini, varmaan 10 mm kokoiset halkaisijaltaan. 


Alemmat vaaleanpunaiset on vähän pienemmät, 8mm. 

Ja korvispohjissa on kivat kukan muotoiset stopparit. :D<3 Minulla oli tarkoituksena tehdä vielä yhdet korvikset punaisilla napeilla, mutta huikeasta n.10 napin kokoelmastani ei löytynyt kahta samanlaista! Kurjaa! Tämä jää sitten odottamaan aikaa tulevaa, samoin kuin kaikki  muutkin aikaansaamattomuusprojektini... 

Jänskää tätä viikkoa kaikille, ensi viikolla bloggailenkin sitten jo vaihdosta naapurimaan puolelta! :) 

Ja ainiin, tervetuloa viime aikoina ilmestyneet uudet lukijat, teitähän on jo melkein 100! :o

-Miina-

12 kommenttia:

 1. Tykkään noista vaaleanpunaisista <3
  Mitä liimaa Minde käytät? Olen kokeillut paria mutta en ole ollut tyytyväinen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Minulla on BISON epoxy universal -nimistä liimaa. Purkki on vähän vaikea käyttää, mutta muuten tuossa en kyllä ole havainnut valittamisen aihetta. :) En tosin ole edes testaillut muita epokseja, joten en oikein voi vertailla mihinkään. :)

   Poista
 2. Hyvä huomio tuon allergian kanssa. Näteiltä näyttävät kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, allergioita pitäisi kyllä osata ajatella vähän enemmänkin.. esim. jotkut vääntää sormuksia alpakkalusikoista, joissa myös yhtenä aineena on nikkeli, joka siis aiheuttaa allergiaa :)

   Poista
 3. Ihania karkkikoruja! Hauska kolikkoidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Akvamarin! Karkeilta nuo tosiaan vähän näyttävät :)

   Poista
 4. Ihania koruja! Noista pennikorviksista tuli mieleen lapsuudesta yksi kerta, kun onnistuin leväyttämään kaupan lattialle rahapussista kaikki 10-penniset. Ja niitä oli! :D Miksi niitä piti kerätä niin hirveästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hauskasta muistosta :D En kyllä tiedä miksi niitä kerättiin, minullakin taisi olla jonkinlainen kokoelma :) Varmaan sitä tunsi olonsa rikkaaksi kun oli p-a-l-j-o-n kolikoita ;)

   Poista
 5. Ihania, varsinkin nuo pennikorvikset :)

  VastaaPoista
 6. Jänskä idea noi kymmenpenniset. Muistutus markka-ajasta, johon ehkä vieläkin vähän kaipaan. Silloin sentään ymmärsi rahan arvon ;) Noi vaaleanpunaiset on ihanat, väri mun makuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos :D Minulla taitaa olla jo toisinpäin, enpä osaisi markoissa ajatella vaikka haluaisinkin. Tosin olen vasta 90-luvulla syntynyt enkä siis päässyt "kunnolla" markkoja käyttämään, karkkirahoina korkeintaan :)

   Poista