2012-05-25

Avainkaulanauha

Alkaneen kesäloman kunniaksi tein ihanan värikkään avainkaulanauhan.. jotain kesää tässäkin ehkä on ;) Viimeinen tentti meni jo vähän mielikuvituksen varassa mutta toivottavasti läpi! :D Nyt ehdin viikon lomailla ja sitten alkaa armoton uurastus kesätöissä. Lomalle ei ole muita suunnitelmia kuin korujen tekemistä, kiva niin.  :) 


Kivet ovat värjättyä fasettihiottua säröakaattia. Kaiken värisiä sekaisin.. piristäisi varmaan kenen tahansa työvaatteita. :) Metalli on hopeoitua ja lakattua kuparia. Värikin säilyy toivottavasti kauemmin kun korut lakkaa. Mites te muut, lakkaatteko hopeoidun metallin vai ette? 


Helmien välissä on "muinaisketjua" 1mm langasta 4,5mm veivillä.. pitäisi ainakin kestää! Kierteiset lenkitkin tein tavoistani poiketen 0,8 mm langasta, jotta koru varmasti kestäisi sitä vähän isompaakin avainnippua. Monestihan nämä avainnauhat voivat olla aika kovassakin käytössä. Sairaanhoitajilla, siivoojilla, opettajilla.. melkein kaikkihan näitä käyttää! :) 

etuosan avainroikotinjuttu. 
 Avaimet voi tuosta helposti irrottaakin, mutta koru on niin pitkä (about 75 cm) että se kaulassakin saa ovet avattua ilman hirveää kumartelua ja avainten irrottelua. Ainakin jos on yhtä lyhyt kuin minä. :D 


Värit on kivat, vai mitä? :) 

Tässä korussa ei ole mitään "turvalenkkiä" mutta todennäköisesti nuo ketjukohdat pettäisivät (ovat siis avoimista lenkeistä tehtyjä) jos korun käyttäjää tällä yritettäisiin kuristaa tai koru juuttuisi johonkin hissin väliin tms. Aika harvinaisia sellaiset tilanteet varmaan on, mutta tätäkin on koruharrastajien keskuudessa pohdittu :D 

Nyt tekisi mieli juhlistaa koulun loppumista.. ehkä käyn ostamassa jäätelön, jei!? :D

-Miina-

7 kommenttia:

 1. Upeat värit! Ketjua en ole lakannut, mutta jäin sitä oikein miettimään. Täytyypä seurailla mitä muut vastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, en minäkään aiemmin ole hirveästi lakkaillut. Nyt ne vanhimmat ovat alkaneet jo menettää väriään. Ostin sitten metallilakkaa ja nyt olen muutamat korut lakkaillut. Haju on hirveä mutta koruihin tulee samalla vähän kiiltoa ja toivon että noissa värit säilyisivät sitten paremmin :)

   Poista
 2. Ihanan ilosävyinen avainnauha! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Väriä ei ole koskaan liikaa :)

   Poista
 3. Ihana kaulanauha! En ole minäkään koruja lakannut, mutta kestäisi varmaan paremmin kyllä lakattuna. Koskaan elo kyllä kokeillutkaan lakkausta, mitenhän se käytännössä onnistuu, niin ettei sotke kaikki paikkoja ja että joka kohta tulisi lakattua..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos TanjaV! Joo, toivotaan että kestää! Minä olen lakannut niin, että olen tuohon "sahauslaitteeseeni" eli pöydän kulmalla olevaan puristimeen laittanut sukkapuikon veivin tilalle ja korun siitä sitten roikkumaan. Alapuolelle kerros sanomalehteä ja siveltimellä sitten lakannut metalliosat lattialla istuen.. Lakka on aika nestemäistä joten se tuntuu menevän joka paikkaan. Ja liikuttelen korua kuivumisen aikana ettei lenkit ym jämähdä tiettyyn asentoon. Vielä ei ole mitään sotkeentunut, mutta kun tämmönen tohelo on asialla niin varmaan jotain kohta tapahtuu..

   Poista