2012-03-22

Viikinkiranneketju

Teki mieli oppia taas jotain uutta joten kokeilin tehdä tällaista "ketjua". Tai putkeahan tuo oikeastaan on, kovaa ja lähes taipumatonta, jänskää. 

Tämä on jotain sukua viikinkien käyttämälle ranne- ja kaularengasmallille, ohjeen löysin Internetin syövereistä. Ihan mallin mukaista en kuitenkaan saanut aikaiseksi, tuo on aika ilmava (siihen malliin verrattuna) kun en arvannut tehdä tarpeeksi tiivistä, ja en tiedä olisivatko edes käsivoimani kovin tiiviiseen riittäneet. Sormivoimia vaati tämäkin :) 

Ohjeessa oli hopeasta tehty rannekoru mutta minä (pihinä) päädyin hopeoituun kupariin. En tiedä saisiko hopeasta tiiviimmän putken aikaiseksi, sehän on kuparia pehmeämpää.. Pitää kokeilla sitten kun rikastun, vaikka on tämä kyllä ihan siisti tällaisenakin. Lankaa meni yllättävän paljon, kaulakoruun menisi varmasti useita metrejä. 

Kuvaa saa isommaksi klikkaamalla! 
Tuo hässäkkä tehtiin siis kuudesta eri langanpätkästä, jotka ensin pyöriteltiin pareittain yhteen ja sitten ne kolme kahdenlanganhässäkkää vielä pyöriteltiin yhteen metallitangon ympärille. Selkeä ohje, tehkää perässä ;) 


Suunnitelmana oli tehdä kokonainen rannekoru tuota putkihässäkkää (en keksi tälle mitään järkevää nimeä, ehdotuksia?! :D) mutta lankaa meni yllättävän paljon ja siksi se sai seurakseen tsekkiläisiä lasihelmiä. Helmet ovat 8mm joten tuosta voi päätellä että ketjuhässäkkäkin on siis aika paksu. Sellaista tällä kertaa. 

Tuli hyvä mieli kun oppi taas jotain uutta. :) Välillä tuntui jo että tämä harrastus polkee vain paikallaan eikä motivaatiota tehdä itselle se  345. koru oikein löydy. Onneksi aina välillä tulee pieniä tilaustöitä kavereilta tai perheeltä. Niitä on aina kiva toteuttaa ja niistä olis myös kiva saada palautetta! Ja nyt olisi sitten tarkoituksena alkaa näitä koruja myymään ihan muillekin, kunhan pieni nettikauppani valmistuu ja kaikki muut asiat saadaan järjestykseen... kivaa!!! :) 

-Miina-

16 kommenttia:

 1. Hauskannäköistä punosta, ja oikein kaunis koru noiden helmien kera.

  VastaaPoista
 2. Hieno koru, jännän näköinen ketju, kaunis ja vähän erilainen!:)

  VastaaPoista
 3. Hieno :) Mä aloitan aina uuden ketjun opiskelun hopeoidulla kuparilangalla,jos menee pieleen tai tulee skraaduja se ei haittaa. Hopeassa jo vähän haittaisi :D

  VastaaPoista
 4. Hieno, erilainen ketju. Kovasti tykkään :)

  VastaaPoista
 5. On kerrassaan ihana! Mistä bongasit ohjeen?

  VastaaPoista
 6. On kyllä makian näkönen ketju!
  -maikki

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Johanna: Kiitos! Enpä minäkään ollut törmännyt tällaiseen aikaisemmin.. :)

  Taina: Kiitti! Niimpä niin.. mä olen oikeastaan käyttänyt jo jonkin aikaa (melkein aina) pelkästään hopeoitua kuparia, hopea on niiin hinnoissaan. Ei riitä opiskelijalle budjettia! Hurjaa, kun hopean hinta on kaksinkertaistunut mun harrastamiseni aikana. :(

  JaanaR: Kiitos JaanaR! Minäkin ihan tykkään ;)

  Helmienkimallus: Kiitti! Valitettavasti oon hukannut sen linkin mistä ohjeen löysin. Olin vain kopioinut sen koneelle ilman lähdetietoja. Sorry! :(

  Maikki: Kiitos sullekin..! :D

  VastaaPoista
 9. Moi, Sinulle on jotakin minun blogissa. Käy kurkimassa mitä. http://vicky-koralli.blogspot.com. T:) Koralli

  VastaaPoista
 10. Paljon ihania juttuja olet värkkäillyt:-)

  VastaaPoista
 11. Hienon näköinen punos ja kaunis kokonaisuus. Lopputulos on elävämpi kun siinä on helmiä pelkän punoksen sijaan. Siis minun mielestäni. Makuja on monia, mutta minä tykkään helmistä korussa, kuin korussa :)

  VastaaPoista
 12. Onpa upea! Tuo keltainen sävy on todella kaunis. :)

  VastaaPoista
 13. Mahtavaa punosta ja hienoja värejä olet yhistänyt siihen. :)

  VastaaPoista