2011-07-27

Kastehelmi

Tein suloiselle kummitytöllemme kummi/ristiäislahjaksi kastehelmet, kun en halunnut persoonatonta kummilusikkaa tms viedä. Toivottavasti olivat mieluisat ja pääsevät käyttöön, henkilökohtaiset ja ajatuksella tehdyt ne ainakin ovat.. :) 


Myyjän tietojen mukaan helmet ovat " luonnollisen valkoisia kauniita aitoja viljeltyjä makeanveden helmiä" sekä AAA-laatua. Kauniita ne ovatkin!! Solmin helmet arvonsa mukaisesti helmisilkkiin, tottakai. 

Metalliosat hopeaa, koristeena pieni hopeinen kukka. Tällaisia tehdessä harmittaa ettei ole omia leimoja. Ei voi laittaa puumerkkiään koruun, vaikka 925-leimalaatan laitoinkin. 


Nämä oli ihana tehdä, harvoin saa noin hyvälaatuisia ja kauniita helmiä käyttöönsä. Lupasin myös pidentää helmet jos kummityttö isompana niin haluaa. Käyhän nuo vaikka rippijuhliin ja häihin jos aikuisena vielä tykkää pienikokoisista helmistä (5,7-6,7mm). Kauniita, eikös vain..?! 

10 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis helmikaulanauha!

  VastaaPoista
 2. Oih, mikä kaunotar. Mukava muisto lapselle.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat ja ihan eri tavalla merkitykselliset, koska ovat käsityötä. Tosi kauniit!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista! Toivottavasti myös korun saaja on yhtä ihastunut kuin te näytätte olevan;D :D

  Mukavaa kun jaksatte kommentoida! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ristiäislahja! Minäkin pääsen kummittelemaan tulevana sunnuntaina ja kastehelmet olisi ollut ihana lahja. Pulmana on vain se, etten ole solminut vielä yksiäkään helmiä...kummilapseni saa helmet varmaan myöhemmässä vaiheessa :)

  VastaaPoista
 6. Varmasti saaja tykkää näistä, kunhan hiukan saa ikää lisää. Kukka on kiva lisä juuri tuossa kohtaa.
  Minun tyttöjen tyttöni tykkäävät omistaan ja käyttävätkin niitä. En tosin tehnyt kastekoruiksi, vaan hiukan myöhemmin.

  VastaaPoista